Vijf tips voor het huren van een auto tijdens de wintersportvakantie

© iStockphoto

De winter staat voor de deur en daarmee ook de wintersportvakantie.Ga je met een huurauto of boek je een fly-drive, dan kunnen deze vijf tips je veel geld en ellende besparen.

De winter staat voor de deur en daarmee ook de wintersportvakantie. Uit onderzoek van Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s, blijkt dat vooral wintersporters die een korte trip boeken, goedkoper af zijn met een fly-drive reis dan als zij met de eigen auto gaan.

Sunny Cars heeft vijf tips om alle wintersporters een zorgeloze wintersport te laten beleven met de huurauto.

1. Controleer of winterbanden inbegrepen zijn in de huursom

In veel wintersportgebieden zijn winterbanden verplicht, maar deze zijn lang niet altijd bij de huursom inbegrepen. Check dit goed vooraf, voordat een op het eerste oog goedkope huurauto, veel duurder uitvalt als er lokaal bijbetaald moet worden.

2. Vergeet het tolvignet niet

Pik je de huurauto in Oostenrijk of Zwitserland op, dan is deze voorzien van een tolvignet. Haal je de huurauto in België op, dan moet je hier zelf voor te zorgen. Het vignet kan je vooraf bij de Touring of VAB kopen of onderweg bij een pompstation of aan de grens.

3. Boek slim

Een auto huur je per 24 uur. Het is slim daar rekening mee te houden als je de ophaal- en inlevertijd vastlegt. Komt je vlucht om 16.00 uur aan boek dan vanaf 16.00 uur op dag 1 tot 16.00 uur op dag dat je de auto inlevert. Geef je aan dat je de auto om 18.00 uur inlevert, dan betaal je voor die twee uur een volle dag extra.

4. Verzeker schade door steenslag en hagel

In de winterperiode komen schades aan huurauto’s vaker voor dan in de rest van het jaar. Steenslag en hagel kunnen oorzaken zijn. Zorg dus dat je goed verzekerd in de huurauto stapt.

5. Huur een auto met winterbanden in België

Reis je met meer mensen, dan kan het voordeliger en/of gezelliger zijn om met een auto vanuit België naar de wintersportbestemming te reizen. Is je eigen auto te klein? Of heb je geen winterbanden terwijl dat wel verplicht is in het land van de wintersportbestemming? Een auto huren met winterbanden vanuit België kan dan uitkomst bieden.

Omdat winterbanden in België niet verplicht zijn, zijn deze vaak niet automatisch inbegrepen in huur en hebben verhuurders maar een beperkt aantal op voorraad. Boek dus op tijd en vraag meteen de winterbanden aan om stress voor vertrek te voorkomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content