Vijf tips om het jaar goed te beginnen

© Ardennes-Etape

Het nieuwe jaar is inmiddels van start gegaan. De periode van de goede voornemens draait op volle toeren. Aangezien niet elke vrouw zich aan haar goede voornemens heeft kunnen houden, geven we je graag 5 tips om 2016 goed te beginnen.

Tip 1: ga van start met een unieke ervaring

Iedereen wil het nieuwe jaar toch met een knal beginnen? Stap even uit je “comfort zone” en doe iets nieuws, iets dat je nog nooit gedaan hebt. Plan een weekendje weg naar een plek die je nog nooit bezocht hebt.

Ben je het gewend om altijd naar de zee te gaan? Kies dan eens voor een bosrijke omgeving, zoals de Belgische Ardennen. Logeerde je voorheen altijd in hotels waar alles volgens dezelfde routine en regels verliep, opteer dan eens voor een vakantiehuis waar je alle vrijheid hebt. Bezocht je vroeger drukke plaatsen, maak dan deze keer je hoofd helemaal leeg in “the middle of nowhere”.

Waarom deze tip?

Onze hersenen worden dagelijks door nieuwe dingen gestimuleerd. Bovendien voel je jezelf beter wanneer je onverwachte situaties tot een goed einde hebt gebracht. Mensen die regelmatig nieuwe dingen proberen zijn over het algemeen tevredener dan de “gewoontedieren”.

Tip 2: omring jezelf met mensen die je graag ziet

Er zit liefde in delen. Daarom houden wij ervan de tofste dingen sámen te beleven. Zo snakken we allemaal naar die jaarlijkse vakantie met vrienden of familie, vieren we onze verjaardag nooit alleen en is elke vrijdag een ode aan ons drukke sociale leven. Een topjaar start je dus best met toppersonen.

Vijf tips om het jaar goed te beginnen
© Ardennes-Etape

Hoe? Door massaal uitjes en activiteiten te plannen met deze geweldige mensen! Van een welverdiende vakantie, tot een dagje wellnessen, voor elkaar koken, of zelfs gewoon samen voor de TV luieren, er is keuze te over. We durven te wedden dat je op die manier het nieuwe jaar alvast met een glimlach tot achter je oren begint.

Waarom deze tip?

Een groot aantal familieleden en vrienden helpt ons namelijk onze draagkracht te verbeteren. Zo heb je vast al gemerkt dat een goed gesprek of luisterend oor wonderen doet. Conclusie: hoe meer familie en vrienden, hoe hoger de kansen om sociale steun te vinden.

Tip 3: Relaxen tot de 100ste macht

Om het jaar op relaxte wijze te beginnen, moet je eerst kunnen ontstressen! Als je voor absolute ontspanning wil gaan, ben je in de Belgische Ardennen op het juiste adres. Zo kan je je buitengewoon laten verwennen in vakantiehuizen die uitgerust zijn met wellness. Spa is een werkelijk waterparadijs waar vele binnen- en buitenzwembaden, hamams, sauna’s en kuuroorden te vinden zijn.

Vijf tips om het jaar goed te beginnen
© Ardennes-Etape

Een andere manier om je hoofd leeg te maken is om de natuur op te zoeken. Adem de frisse lucht in, rust uit op de mooiste panoramische uitkijkpunten van het land en bewonder prachtige heuvellandschappen, valleien en rivieren. Ervaar de stilte.

Waarom deze tip?

Stress brengt zowel directe als indirecte gevolgen voor je gezondheid met zich mee. Hieronder vallen hartklachten, zwaarlijvigheid en burn-outs, om er maar een paar op te noemen.

Tip 4: Gezondheid op de eerste plaats

Zoals je hebt gemerkt, is stress op zich al een risicofactor voor je gezondheid. En aangezien we het jaar best in een goede conditie beginnen, staat lichaamsbeweging op nummer 4. Dit hoeft géén marteling te zijn! Als je onze tip #2 in je achterhoofd houdt, wordt dit zeker en vast genieten. Kies daarbovenop voor een zuivere, groene omgeving zoals de Hoge Venen en probeer zoals in onze eerste tip eens wat nieuws uit! Misschien bestaat er een sport die je nog niet hebt beoefend maar die je wel ligt. Denk hierbij aan snelwandelen, mountainbiken, klimmen, …

Vijf tips om het jaar goed te beginnen
© Ardennes-Etape

Voor degenen die absoluut geen fan zijn van sport: ga op avontuur! Outdoor-activiteiten zijn erg stimulerend, maken endorfine aan (het “happy”-hormoon) en trainen verschillende spieren. In de Ardennen heb je genoeg keuze aan avontuurlijke uitstapjes die worden aangeboden door o.a. RHM Buitensport. Wat dacht je van een death ride, een touwenparcours, paintballen of raften?

Waarom deze tip?

Natuurlijk weet je al dat lichaamsbeweging goed voor je gezondheid is, maar hoe goed is het eigenlijk? Wel, lichaamsbeweging verbetert alles…van een beter humeur tot betere levenskwaliteit.

Tip 5: Proef de Ardennen

We hebben al veel onderwerpen besproken, behalve één onderwerp waar we allemaal dol op zijn: eten! Als je niet enkel lekker maar ook juist eet, is het jaar al half gewonnen. De Belgische Ardennen zijn hier een kei in dankzij hun vele lokale producten en specialiteiten. De heerlijke Maredsous-kaas, de Ardeense ham, het Achouffe bier,… Bovendien zijn er vele markten waar verse en gezonde producten door ambachtslui en lokale boeren verkocht worden. Culinair plezier op verantwoorde wijze!

Vijf tips om het jaar goed te beginnen
© Ardennes-Etape

Waarom deze tip?

Omdat deze boeren en ambachtslui onze lokale economie stimuleren. Bovendien zijn verse producten zoals groenten en fruit vaak een stuk goedkoper dan in warenhuizen.

Ready, set, go!

We hebben je alvast enkele tips en hulpmiddeltjes gegeven, nu is het aan jou! Laat ons weten welke tips jij hebt uitgetest of welke je hier nog bij zou voegen. Het jaar mag beginnen, wij zijn er klaar voor!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content