Vijf redenen voor een winterse citytrip naar Gouda

© VVV Gouda

Oudste lichtfeest van Nederland: Gouda bij Kaarslicht

Een Noorse woudreus als kerstboom, duizenden kaarsen die de duisternis oplichten en een middeleeuws marktplein als decor. Gouda bij Kaarslicht is een feest voor het oog. Dit oudste lichtfeest van Nederland trakteert je op vrijdag 15 december op een sprookjesachtige avond, met alleen al in het Stadhuis 1500 kaarsen die de ramen verlichten. Inclusief muziek, een levende kerststal, historische stadswandelingen en de Winterfair in de Sint-Janskerk (15 en 16 december) waar je brocante, vintage kleding en kerstspullen koopt en warme chocolademelk drinkt.

Sfeervolle winterwandeling tijdens Goudse Glazen Uitgelicht

Wist je dat de Sint-Janskerk in Gouda bijna de helft van al het zestiende-eeuwse glas heeft dat Nederland bezit? De 72 gebrandschilderde ramen zijn op hun mooist tijdens Goudse Glazen Uitgelicht, wanneer de machtige kerk van binnenuit is verlicht. Hét moment voor een winterwandeling door de donkere, middeleeuwse straatjes rondom de kerk. Te zien van 15 december 2017 tot en met 7 januari 2018.

Schaatspret op Goudse ijsbaan rondom het Stadhuis

Dé winterse troef van Gouda dit jaar: een ijsbaan rondom het monumentale Stadhuis in hartje centrum. Helemaal als de felle ijsbaanlampen doven en kaarslicht het overneemt. Koek-en-zopie, kerstboom en kerklokkenspel doen de rest. De schaatsen kunnen uit het vet vanaf 20 december 2017 tot en met 14 januari 2018.

Verwarmende winterklassieker: kaasfondue

Waar dip je beter knapperig stokbrood in gesmolten kaas dan in de kaasstad Gouda? Met in de kelder van de Fondue Fabriek geurige Gouda-kaas of Gorgonzola in het pannetje en voor niet- kaasfans saté fondue. Ook bij restaurant Belvedère zeggen ze ‘Say Cheese’ met boerenbrood en dipgroenten. Fonduetip nummer drie leidt naar Koeien en Kaas waar de chef naast een good old Goudse kaasfondue Zwitserse bergkaas van Hollandse bodem, de Vinkethaler, van de plank haalt.

Kaascake: onweerstaanbaar lekker

Kaas is en blijft onweerstaanbaar lekker. Daarom de favoriete kaasrecepten van drie Goudse kaaswinkeltjes. Wordt het de stevige boerenkaassoep van het Gouds Kaashuis, een smeuïg gevuld stokbrood van Kaas van Kees of de verrassende, hartige kaascake van ’t Kaaswinkeltje?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content