Vijf redenen om tijdens de feestdagen naar de Waddeneilanden te trekken

Vijf redenen om tijdens de feestdagen naar de Waddeneilanden te trekken
© GF

Texel © iStockphoto

Op zaterdag 16 december kom je helemaal in Oosterend helemaal in de kerststemming met feestelijke kraampjes in de pittoreske straatjes rondom de kerk. Het nieuwe jaar luid je in met een verfrissende nieuwjaarsduik in zee.

Vlieland: kaasbunkerfeest © iStockphoto

Op een originele plaats 2018 inluiden? Dat kan tijdens het Oudejaarskaasbunkerfeest op Vlieland. De rest van het jaar kan je de kaasbunker op donderdag bezoeken voor een kaasproeverij en een rondleiding.

Terschelling: kerstwandeling langs konijnenpaadjes © Reina Haringa

Op West-Terschelling kan je op zondag 24 december de knusse 'Kerstmiddag' met kraampjes en optredens bezoeken. Op 26 december trek je je wandelschoenen aan voor de kerstwandeltocht: een tien kilometer lange route langs konijnenpaadjes, door het bos en over de duinen.

Ameland: kerstbomen gooien © GF

Op 28 december geeft het Vocaal Ensemble Vocalis een kerstconcert en op de laatste dag van het kaar kan je deelnemen aan een wedstrijd kerstboomwerpen. Je kan er zelfs een prijs mee winnen. Maar alleen kijken mag ook.

Schiermonnikoog: midwinter fakkeltocht © GF

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Schiermonnikoog op 29 december een midwinter fakkeltocht. Onderweg zijn er leuke verrassingen voor de allerkleinsten en na afloop word je weer lekker warm met een kop dampende chocolademelk of glühwein.

Schiermonnikoog © Dennis Schauer

Schiermonnikoog © Dennis Schauer

Terschelling © Reina Haringa