Vijf prachtige vergezichten in de Franse bergen

Vijf prachtige vergezichten in de Franse bergen
© Getty Images/iStockphoto

Op de top van de Hohneck in La Bresse in de Vogezen © Getty Images/iStockphoto

Je hoeft niet ver te rijden voor een prachtig berglandschap. La Bresse in de Vogezen ligt op minder dan vijf uur rijden van Brussel. Wandel naar de top van de Hohneck via de 'Sentier des Névés', een relatief eenvoudige tocht die ongeveer drie uur duurt. Aan het einde van de wandeling geniet je van een fenomenaal uitizcht over het Vogezenmassief en de vallei van de Elzas. Bij helder weer kan je soms zelfs de Alpen en de Mont Blanc zien.

De Alpen bewonderen vanaf het Juragebergte © Getty Images/iStockphoto

Wil je een adembenemend uitzicht hebben op maar liefst driehonderd bergtoppen van de Alpen? Trek dan naar het bergdorp Métabier in Haut-Doubs in de Jura. Neem de kabelbaan van Morond en maak een wandeling langs de 'Crêtes du Mont d'Or'. Onderweg kom je verschillende uitkijkpunten tegen. Je kan er met zonnig weer de mooiste pieken bewonderen, zoals de Mont Blanc, de Aiguille du Midi of de Jungfrau. Download de app Rando HD+ om tijdens de wandelingen alle geheimen van de omringende natuur te weten te komen.

Een gletsjerwandeling in Les 2 Alpes © Getty Images/iStockphoto

Bind stijgijzers aan je voeten, neem een ijshouweel in de hand en beleef een onvergetelijke ervaring op de gletsjer van Les 2 Alpes. Een ervaren gids loodst je langs de gletsjerspleten, zodat je in alle veiligheid kan genieten van de bergwandeling. Als beloning voor het harde werk krijg je een indrukwekkend 360°-uitzicht op de Mont Blanc en de Barre des Ecrins. Een ander mooi uitkijkpunt is de Belvédère des Ecrins, een platforum op 3.400 m boven de afgrond met zicht op de hele vallei van Vénéon.

Een bijzondere vulkaan in Super-Besse in Auvergne © Getty Images/iStockphoto

Lac Pavin is niet alleen een meer, maar ook een vulkaan. Of beter gezegd een 'maar', een vulkanisch kratermeer. Lac Pavin is uniek in Frankrijk en ligt tussen de middeleeuwse stad Besse en het bergdorp Super-Besse. Een pittoreske wandeling van een uurtje geeft een mooi uitzicht op dit bijzondere kratermeer in het Massif du Sancy.

Smaragdgroene meren in de Pyreneeën © Getty Images/iStockphoto

Op zoek naar een leuke bergwandeling voor het hele gezin? Volg dan de 'Sentier des lacs de Bastan' in Saint-Lary in de Pyreneeën. Je hoeft weinig hoogtemeters te overbruggen tijdens deze wandeling tussen de Col de Portet en de refuge van Bastan. Onderweg geniet je van een fantastisch zicht op het meer van Oule. De hele route is goed toegankelijk en kan je ook afleggen met een Jöelette, een speciale rolstoel voor in de bergen.