Vijf manieren om het noorderlicht te zien

In het noorden van Finland, boven de poolcirkel, kunt u op heldere nachten het aurora borealis waarnemen en dit tot 200 keer per jaar.

In het noorden van Finland, boven de poolcirkel, kunt u op heldere nachten het aurora borealis waarnemen en dit tot 200 keer per jaar.

De kans om Poollicht te zien wordt groter naarmate u verder naar het noorden trekt. In Kilpisjärvi en Utsjoki zie je in de winter het noorderlicht tijdens 3 van de 4 nachten. Zelfs in Helsinki verschijnt het noorderlicht zo’n 20 keer per jaar.

Het seizoen voor het zien van Noorderlicht is van september tot maart, en de beste maanden zijn september en maart. Tijdens de zomer is het licht te helder om dit sprookjesachtige natuurverschijnsel te kunnen zien.

Igloo Village Kakslauttanen, dichtbij Ivalo, biedt de meest gunstige omstandigheden om het Noorderlicht te bewonderen. Het dorp was pionier in het gebruik van de eerste glazen iglo’s, gemaakt uit speciaal thermisch glas dat het interieur op kamertemperatuur houdt, terwijl het venster vorstvrij blijft, zelfs bij een temperatuur van – 30°C.

Nieuw voor 2010 is de Sky Panorama Bus, een unieke kans voor Aurorajagers in het barre landschap van Lapland. Deze bus is elke avond vanaf augustus beschikbaar.

Een andere manier om het noorderlicht op te zoeken is de Middernacht Sneeuwmobiel. ’s Avonds worden bezoekers weggebracht naar ijsvelden op speciaal gekozen plaatsen, ver weg van het kunstlicht. Deze aurora safaris van Safaris Unlimited in Kemi duren anderhalf.

Meer comfort biedt Hotel RukaVillage, een splinternieuw hotel, dat gelegen is in het centrum van het populaire skioord Ruka. De ruime appartementen bieden privé sauna’s en hete openluchtbaden, die je de kans bieden het noorderlicht te aanschouwen vanuit een warm bad.

Een ander hoogtepunt is de Aurora Chalet in Luosto. Een speciaal alarm van het hotel verwittigt je als je moet opkijken naar het Noorden en alle kamers zijn gebouwd met zicht op de noordelijke horizon, zodat u vanuit uw kamer de aurora’s kan zien.

Voor een totaal andere hotelervaring kunt u naar het Arctic SnowHotel, een hotel gebouwd van sneeuw en ijs. De gasten krijgen warme, met fleece gevoerde slaapzakken om hen te beschermen tegen de koude winternachten met temperaturen die kunnen dalen tot – 30 0. In de hete openluchtbaden kunnen de gasten de hemel afspeuren naar het noorderlicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content