Vijf goede redenen om naar Gambia te reizen

© iStockphoto

1. Paradijs dichtbij

Een vlucht vanuit Brussel duurt slechts zes uur en van een jetlag is er geen sprake want er is maar 1 uur tijdsverschil in de winter. Overigens verlies je geen tijd met alle soorten formaliteiten want een identiteitskaart volstaat om Gambia te bezoeken.

2. Gemakkelijk reizen

Gambia is een klein land en je moet geen grote afstanden overbruggen om de mooiste dingen te zien. Vanuit een vaste verblijfplaats – een comfortabel hotel aan zee of een lodge in het binnenland – kun je prachtige dagexcursies maken.

3. Een vakantiebestemming voor alle reistypes

Gambia is een reisbestemming voor diverse types vakanties. Uiteraard voor een luilekkervakantie aan zee waar je geniet van het tropisch klimaat. Het binnenland is dan weer perfect voor natuurliefhebbers want je kunt er verschillende nationale parken bezoeken. Ook op cultureel vlak is er wat te beleven dankzij het historisch erfgoed en de couleur locale, onder meer op de levendige markten.

4. Goede toeristische infrastructuur

Het logiesaanbod van Gambia voldoet aan de internationale normen voor wat betreft comfort en hygiëne. Er zijn diverse logiesmogelijkheden: gezellige beach hotels van waaruit ook excursies worden georganiseerd, prachtige lodges midden de natuurgebieden en hotels die zich op families richten want Gambia is ook een populaire bestemming voor ouders met kinderen.

5. Vriendelijke bevolking

Het Afrikaanse land is niet alleen veilig maar je wordt er ook nog ontvangen door een hartelijke en gastvrije bevolking. Vandaar dat Gambia de Smiling Coast of Africa wordt genoemd.

Gambia, met als hoofdstad Banjul, ligt aan de westkust van Afrika, op beide oevers van de Gambia-rivier en helemaal omsloten door buurland Senegal. Het mooiste kleine land van Afrika bekoort met prachtige stranden, grote natuurparken en veel couleur locale. Het is een voordelige en veilige bestemming, op iets minder dan zes uur vliegen van Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content