Vierde internationale luchthaven in Moskou geopend

© Reuters

De Russische hoofdstad Moskou heeft er een vierde internationale luchthaven voor reizigersverkeer bij. Na Domodedovo, Sjeremetjevo en Vnoekovo is nu ook de luchthaven van Zhukovsky officieel geopend.

Aanvankelijk was de opening van de internationale luchthaven gepland op 15 maart, maar de uitbater had de vereiste documenten nog niet.

De Russische eerste minister Dmitri Medvedev opende de luchthaven, op een veertigtal kilometer ten zuidoosten van het centrum van Moskou. Volgens Medvedev gaat het om een belangrijk evenement, “zowel voor Moskou als voor ons land”.

De luchthaven heeft aanvankelijk een capaciteit van twee miljoen passagiers per jaar en een oppervlakte van 17.600 vierkante meter. De nieuwe terminal zal eerst twee luchtvaartmaatschappijen uit voormalige Sovjetrepublieken in Azië, het Kirgizische Air Kyrgyzstan en het Kazachse SCAT, en de twee Russische vrachtvervoerders Sky Gates Airlines en Aviastar-TU ontvangen. Dat staat in een persbericht van de holding Rostec, aandeelhouder van de luchthavenuitbater Ramport Aero.

Twee andere terminals moeten tegen eind 2020 worden gebouwd, waardoor de totale capaciteit op 12 miljoen passagiers per jaar zou komen. Ook zouden meer dan 10.000 banen worden geschapen, aldus Rostec. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content