Vier oudjaar in de Efteling

Dit jaar blijft de Efteling voor het eerst in haar geschiedenis geopend tijdens oudejaarsavond. Vanaf 23.00 tot 1.00 uur staat een groot feest op het programma.

Dit jaar blijft de Efteling voor het eerst in haar geschiedenis geopend tijdens oudejaarsavond. Vanaf 23.00 tot 1.00 uur staat een groot feest op het programma.

Ook overdag staat de Efteling al in het teken van het einde van het jaar met overal warme kampvuren, feestelijk verlichte attracties en duizenden lichtjes.

Attracties in een andere gedaante

Als de avond valt verschijnen drie attracties in een andere gedaante. Gevels komen krakend tot leven, maar niets is wat het lijkt bij dit indrukwekkende, drie dimensionale schouwspel van licht en projectie. Extra opvallend is de nieuwe park show Raveleijn, die in de avonduren een buitengewone glans krijgt.

DJ Fee zorgt voor feest- en dansmuziek, diverse sprookjesbosbewoners geven swingende optredens en gospelgroep De Lichtpuntjes zingen tot vlak voor middernacht.

Om 00.00 uur wordt het nieuwe jaar met een spetterende vuurwerkshow ingeluid. Deze speciaal op maat gemaakte vuurwerkshow op Efteling-muziek, is vanaf diverse pleinen in het park goed te zien. Het feest wordt helemaal compleet met champagne en oliebollen.

Op 31 december is het overigens mogelijk om alleen ’s avonds het park te bezoeken. De Winter Efteling duurt nog t/m 5 februari 2012.

Winter Efteling

Tijdens de Winter Efteling blijven behalve de waterattracties alle attracties open. Daarnaast zijn er attracties die alleen tijdens de Winter Efteling te beleven zijn: het overdekte IJspaleis waar bezoekers samen kunnen schaatsen, langlaufbaan ’t Hijgend Hert en Kinder Winter Wonderland, met een echte sneeuwglijbaan voor de kleintjes. Live entertainment zorgt voor extra warmte. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content