Vier nieuwe hotels in België

© GF

1. 1898 The Post in Gent

De naam zegt het al: The Post hotel is gehuisvest in het voormalige postkantoor, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1913. De bovenste verdiepingen van het opvallende pand met een neogotische en neoklassieke gevel, werden omgebouwd tot een boetiekhotel met 38 kamers. In het interieur is de architectuur van de buitenkant doorgetrokken: antieke meubels en warme, natuurlijke tinten die perfect passen bij de hoge plafonds en grote ramen. De kamers in verschillende types en grootte – van 19 tot 65 m² – dragen toepasselijke names als The Stamp, The Postcard en The Envelope. Voor vertier kunnen de gasten terecht in de nostaligische coctailbar The Cobbler met schitterend zicht over de historische torens van Gent en in The Kitchen, een knusse zit- en eetruimte met open haard.

2. The Fourth/Tafelrond in Leuven

Dit gloednieuwe hotel is gevestigd in één van de meest iconische monumenten in Leuven. Het historische gebouw deed eerst dienst als gildekamer, daarna als theater en tenslotte als Nationale Bank. In 2016 opende er al het restaurant Tafelrond en nu hotel The Fourth, verwijzend naar de vierde functie van het gebouw. De eigentijdse inrichting contrasteert met het neogotische exterieur en vormt een mooi geheel met de marmeren vloeren die herinneren aan het rijke bankverleden. Gasten hebben de keuze uit drie soorten kamers. Prijzen: vanaf 150 euro inclusief ontbijt.

3. Hotel Mercure Blankenberge Station

Heel anders dan de andere twee nieuwe hotels is dit moderne hotelgebouw, Hotel Mercure Blankenberge Station, ontworpen door architect Marc Corbiau. De grote troef van het uiterst centraal gelegen hotel is het verwarmde zwembad op het dak. Op alle kamers kan je zelf koffie en thee zetten, maar de extra luxe kamers hebben een eigen expressomachine, vers fruit en een dockingstation. Handig voor gezinnen met kinderen zijn de familiekamers met vier bedden.

4. Pillows Hotels in Brussel

Pillows Hotels is een nieuw hotelconcept: luxueus overnachten in een monument waar je je volledig thuisvoelt. Je kan er 24 uur per dag een hapje en een drankje bestellen en persoonlijke service speelt er een hoofdrol. Het eerste Pillows Hotel opende in januari 2017 de deuren in Amsterdam: het Pillows Anna van den Vondel. Nu is Brussel aan de buurt met het Pillows Grand Hotel Place Rouppe gelegen aan het Rouppeplein. De gasten vinden op hun kamer de nodige luxe zoals een Nespresso-apparaat en cooker, bluethooth radio met wireless soundsystem, linnengoed van Egyptisch katoen en een inloopdouche. Ze kunnen ook terecht in The Living, met een lounge, zitjes en wijnbar om tot rust te komen, te genieten van bijzondere wijnen of te ontspannen met een hapje en drankje bij de open haard. Een host zorgt dat voldaan wordt aan de persoonlijke wensen van de gasten en kan helpen met vragen over bijvoorbeeld leukje plekjes in de buurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content