Vier Las Fallas in Valencia

Vier Las Fallas in Valencia
© Reuters

Officieel start Las Falles op de laatste zondag in februari met het openingsfeest 'La Crida' bij Torres de Serrano, maar de grootste festiviteiten vinden plaats tussen 15 en 19 maart.

Hoogtepunt zijn de optochten met de Fallas. Iedere wijk in Valencia werkt een heel jaar aan deze enorme beelden die vaak een satirisch of juist romantisch thema hebben. Tijdens de optochten zijn de kleding en attributen van de bewoners van de wijk volledig in harmonie met het thema van hun Falla.

Een ander hoogtepunt vormen de religieuze processies Procession of Ofrenda de Flores a la Virgen de los Desamparados. Tienduizenden mannen, vrouwen en kinderen trekken in een lange stoet door de stad gekleed in prachtige traditionele kostuums. De processies eindigen met het aanbieden van bossen rode en witte bloemen aan de Virgen de los Desamparados dat zo een enorm bouwwerk van bloemen wordt.

Gedurende alle dagen van Las Fallas zijn er overal in de stad grote en kleine feesten, muziekoptredens, wedstrijden, veel drank en eten en vuurwerkshows. Op 19 maart komt er een eind aan de feesten met de Crema, de ceremonie waarbij alles Fallas in een enorm vreugdevuur worden verbrand. (MS)

Fallas © Reuters

Fallas1 © Reuters

Fallas2 © Reuters

Fallas3 © Reuters

Fallas4 © Reuters

Fallas5 © Reuters

Fallas6 © Reuters

Fallas7 © Reuters

Fallas8 © Reuters

Fallas9 © Reuters