Vier het jaar van de Biodiversiteit in Nausicaa

© Alexis Rosenfeld

Nausicaa, het zeecentrum in Boulogne-sur-Mer, stelt ter ere van het jaar van de biodiversiteit de ‘1001 gezichten van de biodiversiteit’ op een leuke manier voor.

2010 is het jaar van de biodiversiteit. Voor deze gelegenheid zal Nausicaa, het zeecentrum in Boulogne-sur-Mer, de 1001 gezichten van de biodiversiteit op een leuke manier voorstellen.

2010 is uitgeroepen tot het Jaar van de Biodiversiteit. De biodiversiteit in de oceanen is van levensbelang voor de mens. Hoe groter de diversiteit, hoe gezonder de oceanen worden.

Nausicaa, het grootste centrum voor het maritieme leefmilieu in Europa, laat bezoekers de 1001 gezichten van de biodiversiteit op een leuke manier ontdekken. Een pistespel voor het hele gezin zal groot en klein meenemen van Madagaskar naar de Californische kust en Zuid-Afrika.

Met concrete voorbeelden vertellen levende wezens ons over de biodiversiteit via hun vormen en kleuren, hun habitat, hun strategie├źn om zich te voeden en te verdedigen. Nieuw is een galerij met aquariumschermen die u meeneemt op een reis tussen verrassende zeedieren.

Tot eind 2010 loopt de tijdelijke tentoonstelling ‘Ontmoetingen op Madagaskar’ waar u kennis kan maken met de geheimen van dit Afrikaanse eiland en het Kanaal van Mozambique.

Ongeveer 90 procent van de planten en 80 procent van de dieren die op Madagaskar voorkomen leven nergens anders ter wereld. Deze expositie toont alle aspecten van deze enorme biodiversiteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content