Vier de Winter in Oostende

© GF

Officieel is het nog geen winter, maar de Winter in Oostende is al begonnen. Bekende plaatsen als de Mercator, Kursaal Oostende, het Feest- & Cultuurpaleis en de Sint-Petrus- en -Pauluskerk baden in kerstverlichting. En tot 7 januari kan je op een unieke schaatspiste in het Leopoldpark, gelegen bovenop het water omgeven door een feeërieke kerstmarkt, de ijzers onderbinden. Rondom de vijver hangt danzij de vele lichtjes en chalets een gezellige kerstsfeer.

Maar er valt tijdens de kerstperiode nog veel meer te beleven in Oostende. Bovendien is overnachten er dit jaar extra verrassend en voordelig. Wanneer je tussen begin december en 7 januari een hotelovernachting boekt, ligt er een winters cadeau ter waarde van zeventig euro op je kamer te wachten. Naast de énige echte Oostende-sokken en andere leuke goodies vind je er ook tickets en voordelen om optimaal van de winter is Oostende te genieten.

Spectaculaire Lichtshow

Een feeërieke lichttunnel met maar liefst 232.500 lichtjes overkapt de 188 meter lange Adolf Buylstraat en zorgt er vier keer per dag voor een spectaculaire lichtshow op muziek. Op 15 december zal de echte Kerstman uit Rovaniemi de lichtshow voor de eerste keer ontsteken.

15 december 2017 tot 14 januari 2018

Winter in het Park

Te midden van een gezellig verlicht Leopoldpark kunnen bezoekers schaatsen op de schaatsbaan boven de vijver omgeven door meer dan vijftig houten chalets met typische kerstartikelen. Dagelijkse animaties en activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie maken er helemaal een feest van.

1 december 2017 tot 7 januari 2018

Huis van de Kerstman

Altijd al eens willen weten hoe het huis van de Kerstman eruit ziet? Dit jaar hoef je er niet voor naar het hoge noorden, maar verhuist hij zijn stulpje naar het Oostendse Wapenplein. Het Huis van de Kerstman is de ideale plek voor een kerstfoto. Van 16 tot en met 17 december mag je ook bij de Kerstman op schoot. Dan reist hij af vanuit Rovaniemi, Lapland om die kerstfoto compleet te maken. Dat weekend zal er ook een echte herder met zijn schapen van de partij zijn bij het Huis van Kerstman.

1 december 2017 tot 7 januari 2018

Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis

Shoppers kunnen tijdens de kerstperiode hun pakjes laten inpakken in de Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis. Inpakspecialisten pakken je kerstcadeautjes in in uniek Oostends cadeaupapier.

Vrijdag 1 december van 14.00 tot 21.00 uur, Vrijdag, zaterdag en zondag van 2 december tot 17 december van 14.00 tot 18.00 uur, Vrijdag 22 en zaterdag 23 december van 11.00 tot 18.00 uur, Zondag 24 december van 12.00 tot 16.00 uur, 26 december tot 30 december van 14.00 tot 18.00 uur en 2 januari tot 7 januari van 14.00 tot 18.00 uur

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.

‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.’ brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties van onder andere topartiesten als Michaël Borremans, Luc Tuymans, Bill Viola, Steve McQueen, Mike Figgis, Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Théodore Géricault en vele anderen.. De expo gaat over de zoektocht van de kunstenaar: over de dualiteit van creatie waarin afzondering en engagement even belangrijk zijn.

Mu.ZEE en verschillende locaties in de stad, tot 15 april 2018

Met Kunst Aan Tafel

Tijdens ‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam’ bieden enkele restaurants een speciaal samengesteld menu aan. Na afloop krijg je een onderbord, ontworpen door Jan Fabre, mee naar huis als collectors item. De verschillende kunstwerken zijn allemaal geïnspireerd door passages uit ‘De Nachtboeken’ van Jan Fabre.

Tot 15 april 2018

Christmas Village

Op het gezelligste plein van Oostende kan je op de kerstmarkt omringd door 150 verlichte kerstbomen terecht voor een warme glühwein of jenever en kerstanimatie en muziek.

Vissersplein & Kadzandbonenstraat, 21 december 2017 tot 1 januari 2018

Alice in Wonderland On Ice

In de kerstperiode is in de Kursaal Oostende het sprookje Alice in Wonderland on Ice te zien. De familievoorstelling wordt gebracht op een schaatspiste met internationale kunstschaatsers. Grote videoprojecties rond en op het ijs zorgen voor extra magie.

Kursaal Oostende, 27 en 28 december 2017

Eindejaarsvuurwerk

Het eindejaarsvuurwerk is een traditie in Oostende. Duizenden mensen vieren om middernacht de overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht en de luide knallen van de spectaculaire vuurwerkshow.

Groot Strand, 31 december 2017

Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik in Oostende is de jaarlijkse afspraak voor duizenden ‘ijsberen’. Gewoon toekijken hoe anderen het ijskoude zeewater trotseren kan natuurlijk ook.

Strand ter hoogte van 3 Gapers, 6 januari 2018

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content