Video: vuurwaterval in Yosemite National Park

© YouTube

Wanneer de omstandigheden precies goed zijn verandert de Horsetail Fall in Yosemite in een waterval die in brand lijkt te staan.

Het komt zelden voor, maar dit jaar waren de omstandigheden perfect en leek de 480 meter hoge Horsetail Fall in Yosemite National Park als een vuurstraal naar beneden te vallen.

Het opmerkelijke natuurfenomeen is slechts gedurende enkele weken in februari te zien en alle condities moeten dan juist zijn. Er moet voldoende sneeuw gevallen zijn, de temperaturen moeten hoog genoeg liggen om de sneeuw te laten smelten, de lucht moet blauw zijn en het licht van de ondergaande zon moet precies in de goede hoek op de waterval schijnen.

En zelfs dan is de Yosemite Firefall, zoals het fenomeen wordt genoemd, slechts gedurende tien minuten zien. Gelukkig lang genoeg voor fotografen uit de hele wereld om naar het Californische natuurgebied te trekken om het op beelf of film vast te leggen zodat wij ervan mee kunnen genieten. (MS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content