In de National Zoo in Washington is een reuzenpanda geboren. Dat heeft de zoo bekendgemaakt op twitter. Reuzenpanda's zijn erg zeldzaam.

Reuzenpanda Mei Xiang nam onmiddellijk na de geboorte haar jong vast, aldus de dierentuin. Het geslacht van het pandajong is voorlopig nog onbekend.

Sinds 7 augustus stond Mei Xiang onder continue videobewaking. In september vorig jaar kreeg ze al ook een jong, maar dat stierf na zes weken. In 2005 kreeg ze een eerste jong, dat nu in China leeft.

In China leven er nog zo'n 1.600 reuzenpanda's in het wild. Wereldwijd leven er 300 in dierentuinen. (Belga/DB)

In de National Zoo in Washington is een reuzenpanda geboren. Dat heeft de zoo bekendgemaakt op twitter. Reuzenpanda's zijn erg zeldzaam. Reuzenpanda Mei Xiang nam onmiddellijk na de geboorte haar jong vast, aldus de dierentuin. Het geslacht van het pandajong is voorlopig nog onbekend.Sinds 7 augustus stond Mei Xiang onder continue videobewaking. In september vorig jaar kreeg ze al ook een jong, maar dat stierf na zes weken. In 2005 kreeg ze een eerste jong, dat nu in China leeft. In China leven er nog zo'n 1.600 reuzenpanda's in het wild. Wereldwijd leven er 300 in dierentuinen. (Belga/DB)