Oprichter Michael Reynolds is ervan overtuigd dat de mensheid te traag evolueert en dat traditie en cultuur onze ontwikkeling in de weg staan. Een simpele manier om onze negatieve invloed op de aarde een halt toe te roepen is volgens hem door huizen te bouwen van afval: "We build out of trees but we don't want to get rid of them, we want to get rid of garbage, why don't we try to build out of garbage". Voor het eerste huis dat hij bouwde in 1972 gebruikte hij bierblikjes.

Ondertussen staan er in Earthship meer dan zestig huizen gemaakt van flessen, autobanden en alle andere afgedankte spullen die bruikbaar zijn. Grote naar de zon gerichte ramen houden de warmte binnen, zonnepanelen zorgen voor elektriciteit, water wordt opgevangen op het dak, bewoners kweken hun eigen groenten in huis en verwerken hun eigen rioolwater.

GF
© GF

Mensen die er wonen zijn zich voortdurend bewust van hun omgeving: de stand van de zon, het weer, de hoeveelheid regen die valt. En leren zo zuinig om te springen met alle natuurlijke materialen.

Michael Reynolds wil zijn ideeën graag delen met anderen. Bezoekers zijn daarom van harte welkom. Ze kunnen er deelnemen aan een rondleiding door enkele huizen. Er is een bezoekerscentrum waar onder andere een film vertoond wordt over de filosofie achter de earthships. Ook kan je er overnachten. Lonely Planet noemde de Earthships in 2014 als een van de tien ecovriendelijke accomodaties in de wereld. (MS)

Oprichter Michael Reynolds is ervan overtuigd dat de mensheid te traag evolueert en dat traditie en cultuur onze ontwikkeling in de weg staan. Een simpele manier om onze negatieve invloed op de aarde een halt toe te roepen is volgens hem door huizen te bouwen van afval: "We build out of trees but we don't want to get rid of them, we want to get rid of garbage, why don't we try to build out of garbage". Voor het eerste huis dat hij bouwde in 1972 gebruikte hij bierblikjes. Ondertussen staan er in Earthship meer dan zestig huizen gemaakt van flessen, autobanden en alle andere afgedankte spullen die bruikbaar zijn. Grote naar de zon gerichte ramen houden de warmte binnen, zonnepanelen zorgen voor elektriciteit, water wordt opgevangen op het dak, bewoners kweken hun eigen groenten in huis en verwerken hun eigen rioolwater.Mensen die er wonen zijn zich voortdurend bewust van hun omgeving: de stand van de zon, het weer, de hoeveelheid regen die valt. En leren zo zuinig om te springen met alle natuurlijke materialen.Michael Reynolds wil zijn ideeën graag delen met anderen. Bezoekers zijn daarom van harte welkom. Ze kunnen er deelnemen aan een rondleiding door enkele huizen. Er is een bezoekerscentrum waar onder andere een film vertoond wordt over de filosofie achter de earthships. Ook kan je er overnachten. Lonely Planet noemde de Earthships in 2014 als een van de tien ecovriendelijke accomodaties in de wereld. (MS)