De luchtvaartindustrie is voortdurend op zoek naar manieren om het brandstofverbruik te verminderen en de uitstoot van koolstofdioxide te beperken. Wanneer een vliegtuig een procent minder weegt betekent dit een besparing van 0,75 procent op de brandstof.

Zo kwam het Center for Process Innovation op het idee om een vliegtuig te ontwikkelen, de Windowless Fuselage gedoopt, dat geen ramen heeft. Daardoor is de romp dunner en het vliegtuig in zijn geheel lichter.

Volgens Dr. John Helliwell van het CPI zou deze techniek binnen twaalf jaar wel eens realiteit kunnen zijn. De passagiers kunnen dan hun eigen uitzicht kiezen doordat aan de buitenkant van het vliegtuig camera's geplaatst worden.

Aurélie Wehrlin/ Vertaling: MS

De luchtvaartindustrie is voortdurend op zoek naar manieren om het brandstofverbruik te verminderen en de uitstoot van koolstofdioxide te beperken. Wanneer een vliegtuig een procent minder weegt betekent dit een besparing van 0,75 procent op de brandstof. Zo kwam het Center for Process Innovation op het idee om een vliegtuig te ontwikkelen, de Windowless Fuselage gedoopt, dat geen ramen heeft. Daardoor is de romp dunner en het vliegtuig in zijn geheel lichter. Volgens Dr. John Helliwell van het CPI zou deze techniek binnen twaalf jaar wel eens realiteit kunnen zijn. De passagiers kunnen dan hun eigen uitzicht kiezen doordat aan de buitenkant van het vliegtuig camera's geplaatst worden. Aurélie Wehrlin/ Vertaling: MS