Video: de veelzijdige schoonheid van Zion National Park

© GF

De broers Will Pattiz en Jim Pattiz hebben een missie: in schitterende video’s tonen hoe mooi de nationale parken in de Verenigde Staten zijn. Hun video van Zion National Park is alvast geslaagd.

Zion National Park in de Amerikaanse staat Utah behoort tot de mooiste parken in de VS. Zion Canyon, in de loop van miljoenen jaren uitgesneden door de Virgin River, is het pronkstuk van het gebied. Maar er is meer: bergen van rode rotsen, vriendelijke riviertjes die van het ene op het andere moment kunnen veranderen in een kolkende massa, alpenweiden waar wilde kalkoenen rondlopen,ongeëvenaarde vergezichten en enkele van de mooiste wandelroutes in de VS.

Zo kan je naar de top van de 1700 meter hoge rotsformatie Angels Landing wandelen: een gevaarlijke, maar schitterende wandeling. Of nog leuker: The Narrows wandelen. Je loopt door het water van de Virgin River tussen huizenhoge rotswanden, hier en daar bekleed met hangende tuinen. De hele route is zo’n 25 kilometer lang, maar je kan op ieder gewenst moment terugkeren. Een klein stukje afleggen is al de moeite waard.

De broers Will Pattiz en Jim Pattiz, oprichters van More Than Just Parks, tonen in deze video hoe mooi Zion National Park op alle momenten van de dag is. Ze maakten eerder al even schitterende video’s van Joshua Tree NP, Acadia NP, de Smokey Mountains, Redwood NP en Olympic NP. Uiteindelijk willen ze alle nationale parken in de VS op film vastleggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content