"Belgische chauffeurs stoppen gemiddeld pas na 2 uur en 54 minuten ononderbroken rijden," zegt het BIVV. "Dat is langer dan de aanbevolen twee uur."

"Goed uitgerust vertrekken en minstens elke twee uur even stoppen, is dus een must." Het instituut raadt ook aan om niet te rijden tussen 2 en 6 uur en 14 en 16 uur. "Dat zijn de gevaarlijkste uren: zo is de kans dat je indut drie keer groter om 16 uur dan om 10 uur. Als je een klop van de hamer krijgt, zet je dan aan de kant en sluit 15 tot 20 minuten de ogen."

Ten slotte vraagt het BIVV nog om vooral op het einde van de autoreis voorzichtig te zijn: "In de laatste 100 kilometer gebeuren vier keer meer ongevallen." (Belga/EK)

"Belgische chauffeurs stoppen gemiddeld pas na 2 uur en 54 minuten ononderbroken rijden," zegt het BIVV. "Dat is langer dan de aanbevolen twee uur.""Goed uitgerust vertrekken en minstens elke twee uur even stoppen, is dus een must." Het instituut raadt ook aan om niet te rijden tussen 2 en 6 uur en 14 en 16 uur. "Dat zijn de gevaarlijkste uren: zo is de kans dat je indut drie keer groter om 16 uur dan om 10 uur. Als je een klop van de hamer krijgt, zet je dan aan de kant en sluit 15 tot 20 minuten de ogen."Ten slotte vraagt het BIVV nog om vooral op het einde van de autoreis voorzichtig te zijn: "In de laatste 100 kilometer gebeuren vier keer meer ongevallen." (Belga/EK)