Van het middeleeuwse Steen over de flamboyante wijk Zurenborg tot de hippe loft uit de gelijknamige populaire film. De vernieuwde Architectuurroute - voortaan bijna volledig op Antwerpse bodem - biedt een staalkaart van stijlen.

Uit elke eeuw en periode telt de Scheldestad wel één of meer voorbeelden. Tegelijk fiets je langs hoogtepunten van 10 eeuwen boeiende stadsgeschiedenis. De voorbije jaren kreeg de stad er enkele opvallende blikvangers bij, waaronder het gerechtsgebouw en het MAS.

Maar de Architectuurroute zit ook vol verrassingen. Zo fiets je langs de Antwerpse 'Chinese muur', tuinwijken met fraaie villa's en de opvallende restanten van drie wereldtentoonstellingen.

Vele bekende namen op het traject ook: van befaamde Belgische architecten als Renaat Braem en bOb Van Reeth tot internationale toppers als Le Corbusier of Richard Rogers.

Met de 10 extra tips van stadsgids en auteur van de brochure Alex Elaut haal je nog meer uit je trip. Zo loont het de moeite om even binnen te kijken in het Sint-Felixpakhuis of de onderhoudsloods voor locomotieven van het Park Spoor Noord.

Praktische informatie
De Architectuurroute is 32 kilometer lang en start op de Grote Markt. Het traject is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

De brochure 'Architectuurroute' kost 2 euro. Ze is verkrijgbaar bij de twee infokantoren van Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13 en in het Centraal Station, Koningin Astridplein. Telefonisch of via mail bestellen kan bij TPA, tel. 03 240 63 73 en verzending@tpa.be.

Van het middeleeuwse Steen over de flamboyante wijk Zurenborg tot de hippe loft uit de gelijknamige populaire film. De vernieuwde Architectuurroute - voortaan bijna volledig op Antwerpse bodem - biedt een staalkaart van stijlen.Uit elke eeuw en periode telt de Scheldestad wel één of meer voorbeelden. Tegelijk fiets je langs hoogtepunten van 10 eeuwen boeiende stadsgeschiedenis. De voorbije jaren kreeg de stad er enkele opvallende blikvangers bij, waaronder het gerechtsgebouw en het MAS.Maar de Architectuurroute zit ook vol verrassingen. Zo fiets je langs de Antwerpse 'Chinese muur', tuinwijken met fraaie villa's en de opvallende restanten van drie wereldtentoonstellingen.Vele bekende namen op het traject ook: van befaamde Belgische architecten als Renaat Braem en bOb Van Reeth tot internationale toppers als Le Corbusier of Richard Rogers.Met de 10 extra tips van stadsgids en auteur van de brochure Alex Elaut haal je nog meer uit je trip. Zo loont het de moeite om even binnen te kijken in het Sint-Felixpakhuis of de onderhoudsloods voor locomotieven van het Park Spoor Noord.Praktische informatie De Architectuurroute is 32 kilometer lang en start op de Grote Markt. Het traject is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.De brochure 'Architectuurroute' kost 2 euro. Ze is verkrijgbaar bij de twee infokantoren van Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13 en in het Centraal Station, Koningin Astridplein. Telefonisch of via mail bestellen kan bij TPA, tel. 03 240 63 73 en verzending@tpa.be.