Verkoop je reis door wanneer je zelf moet annuleren

© GF

Het overkomt jaarlijks 25 miljoen reizigers in Europa: ze moeten hun reis annuleren, maar krijgen de kosten niet terug. De Nederlandse website TradeYourTrip biedt dan uitkomst. Via dit platform kunnen reizigers hun vakantie op een eenvoudige en snelle manier doorverkopen aan anderen.

Het overkwam TradeYourTrip-oprichter Mark van der Wal enkele jaren geleden zelf: hij moest zijn reis annuleren, maar zijn verzekering dekte de kosten niet. Hij ontdekte dat er sinds 1990 Europese wetgeving bestaat die reizigers het recht geeft hun reis op naam van iemand anders te zetten wanneer ze zelf verhinderd zijn.

Maar zelf een reis doorverkopen is nog niet zo eenvoudig en reisorganisaties en vliegmaatschappijen willen er zelden aan meewerken. Daarom richtte Mark van der Wal TradeYourTrip op. Reizigers kunnen via dat platform hun geboekte reis doorverkopen aan anderen. Ze bepalen daarbij zelf de prijs. De reizen worden op een duidelijke, overzichtelijke manier getoond op de website.

Het te koop aanbieden van reizen is gratis, de verkopers betalen TradeYourTrip pas als de reis verkocht wordt. Het is voor beide partijen een voordelige situatie: de verkoper krijgt zijn geld goeddeels terug en de koper kan profiteren van een goedkopere reis. De kortingen lopen gemiddeld op tot zo’n 42 procent.

TradeYourTrip helpt de reizigers ook met de papieren rompslomp en vertegenwoordigt de koper en verkoper tegenover de touroperator. De touroperator krijgt op die manier maar met één partij te maken en de koper en verkoper krijgen hulp van een vertegenwoordiger met juridische kennis van zaken. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content