Verjaardag vieren op een vulkaan of heliskiën tijdens huwelijksreis?

© G.F.

Verjaardagskaarsjes uitblazen in een oude vulkaan, het noorderlicht spotten vanuit een natuurlijke hotspring tijdens jullie jubileum, of die ene langverwachte promotie vieren ‘Beyond the Wall’ met een lokale Game of Thrones expert? Met de kersverse Celebration Stopover Buddy-service van Icelandair worden uw dromen werkelijkheid.

De nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland lanceert een kosteloze Celebration Stopover Buddy-service, die trans-Atlantische passagiers uitnodigt om halverwege hun reis met behulp van een local buddy een feestelijk avontuur op IJsland te beleven.

58% van reizigers wil ‘local experience’

Authentieke lokale ervaringen die een reis uniek maken zijn in trek, maar door onze druk bezette levens hebben we maar weinig tijd om ze te plannen. Dat bleek uit onderzoek dat Icelandair eind 2015 uitvoerde onder 11.000 reizigers uit elf landen. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan er graag op uit te trekken met locals. Een local weet namelijk als geen ander de hidden gems van een land te vinden. Daarom introduceerde Icelandair eerder dit jaar de Stopover Buddies, die passagiers tijdens hun stopover op IJsland 24 uur lang op sleeptouw namen om ze een lokale reiservaring te bezorgen én geld en tijd te laten besparen.

“Come celebrate with us”

Op veler verzoek komt de service nu terug, maar dan in een gloednieuw jasje! Reizigers die een stopover boeken, kunnen daar vanaf nu kosteloos een Celebration Stopover Buddy bij aanvragen: een lokale Icelandair-medewerker, van de piloot die je erheen vliegt tot de CEO, die zijn of haar lokale expertise inzet om een uniek feestje te bouwen. Niet alleen weten de buddies de mooiste plekjes van het eiland te vinden; ook hebben ze de beste connecties met andere locals die, als de ultieme partyplanner, een extra bijzondere wending kunnen geven aan een speciale dag. Van het plannen van het perfecte huwelijksaanzoek in een gletsjer tot het laten meedoen aan een ‘Viking clap’ in een lokale voetbalwedstrijd à la EK 2016: niks is te gek voor Icelandair.

Feest vieren op z’n IJslands

Behalve het vieren van een persoonlijke mijlpaal, is het ook mogelijk een typisch IJslandse festiviteit mee te maken, zoals The Days of Darkness eind oktober, de komst van de IJslandse Yule Lads in december, het Winter Lights Festival en Women’s Day in februari of Annual Beer Day in maart. Van 2-6 november vindt Icelandair’s beroemde Airwaves festival in Reykjavik plaats, waar dit jaar o.a. Björk te zien is. Een Celebration Stopover Buddy zou bijvoorbeeld een meet & greet kunnen regelen met een van de IJslandse bands of je kunnen meenemen naar een geheime jamsessie of spectaculaire afterparty bij een local thuis.

De Celebration Stopover Buddies zijn beschikbaar tot en met 31 maart 2017. Benieuwd hoe je een buddy kunt aanvragen? Check: www.icelandair.com/stopover-buddy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content