Verdwaal in literaire steegjes

Maastricht staat bekend om haar bijzondere geschiedenis, mooie winkels en culinaire geneugten. Wie wil, kan er ook verdwalen in boeken en literaire steegjes.

Henric van Veldeke schreef hier in 1170 zijn Servaaslegende, het oudste boek in het Nederlands dat we kennen. U vindt er ook de Selexyz Dominicanen, door de Britse krant The Guardian uitgeroepen tot de mooiste boekenwinkel ter wereld.

Om de inwoners en toeristen beter vertrouwd te maken met de literaire betekenis van Maastricht lanceert de VVV samen met boekverkopers, antiquariaten, bibliotheken en literaire verenigingen het initiatief Maastricht Boekenstad.

In de Maastricht Boekenstad Brochure, gratis verkrijgbaar bij alle deelnemers aan het project, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de boekhandels, antiquariaten en bibliotheken in de stad. Ook vindt u er een overzicht van alle literaire evenementen die er plaatsvinden.

Daarnaast zijn er verschillende Literaire Routes uitgestippeld die de bezoekers langs literaire en poëtische verrassingen in de stad loodsen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content