Verborgen schat in Antwerpen

© Hotel Franq

Het aantal luxehotels in Antwerpen is momenteel nog op één hand te tellen, maar daar komt stilaan verandering in. Zo opende onlangs in alle stilte hotel FRANQ, een nieuw prestigieus all-in-one boetiekhotel in het hartje van de stad.

Wie de met grandeur ingerichte lobby binnenwandelt, waant zich even in Parijs. En dat is precies waar het hotel FRANQ om te doen is: een unieke beleving en exquise service aanbieden in een smaakvol retrodesign in tijden waarin de hotelgast opnieuw wat meer verlangt dan een doorsnee charmehotel of onpersoonlijk hotelketenkamer

Verborgen schat in Antwerpen
© Hotel Franq

.

De historische, neoclassicistische elementen van het imposante gebouw werden zo goed mogelijk gerenoveerd en verwijzen naar de invulling van het pand als bank in de 18e eeuw. Daal je af naar de wijnkelder, dan kom je voorbij de kluizen waar de Belgische franken vroeger bewaard werden.

Nog meer rijkdom vinden we in het in de tuin verscholen huis ‘Den Dooren Boom’, dat dienst doet als vergaderruimte, en waar alle originele elementen uit de 16e eeuw perfect behouden zijn, van het gebrandschilderde glas tot het handbeschilderde keramiek.

Verborgen schat in Antwerpen
© Hotel Franq

Maar de best bewaarde parel is zonder twijfel het gelijknamige restaurant van hotel FRANQ waar topchef Tim Meuleneire (van voormalig sterrenrestaurant De Koopvaardij) in zijn gastronomische schatkist graait om de gasten te verwennen met moderne en karaktervolle gerechten. Hier geen stijve bedoening, maar eerlijke, tot in de details verzorgde bordjes waar alles draait rond het product. Het kleine, sympathieke restaurant is geopend voor ontbijt, lunch en diner.

Een kamer in hotel FRANQ kan vanaf 229 euro, exclusief ontbijt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content