Veel te beleven in Koksijde-Oostduinkerke tijdens de Krokusvakantie

Tijdens de Krokusvakantie, van 3 tot 9 maart, staat badplaats Koksijde-Oostduinkerke vol van de kind- en gezinsvriendelijke activiteiten.

Tijdens de Krokusvakantie, van 3 tot 9 maart, staat badplaats Koksijde-Oostduinkerke vol van de kind- en gezinsvriendelijke activiteiten.

Kindercarnaval

Op woensdag 5 maart om 14u vertrekt op het Kerkplein in Koksijde-Bad de Kindercarnavalstoet. Aansluitend is er een kinderfeest in het CasinoKoksijde.

Op zondag 2 maart gaan jong en oud, klein en groot uit de bol voor de Grote Carnavalstoet. Dertig prachtig versierde wagens, groepen en muziekkorpsen vertrekken om 14u30 vanaf de Zeedijk in Oostduinkerke-Bad.

Terug naar de Middeleeuwen

In het Abdijmuseum Ten Duinen reizen de bezoekers terug naar de Middeleeuwen, naar de tijd van de Koksijdse Duinheren. Ook kinderen komen graag naar dit museum omdat ze er veel kunnen doen en leren. In het gezelschap van ouders of grootouders kunnen de kinderen zich eventjes archeoloog wanen of creatieve opdrachtjes uitvoeren met een link naar de abdij.

Het Visserijmuseum NAVIGO is een kraamafdeling rijker, onlangs zijn hier baby hondshaaien geboren die je kan komen bewonderen.

Iedereen de wandelschoenen aan

De natuurgebieden van Koksijde-Oostduinkerke beslaan een oppervlakte van 700 hectare waar een netwerk van bewegwijzerde wandelpaden dorrheen loopt. Kinderen stappen hier moeiteloos mee want ze kunnen klimmen op de duinen, naar beneden hollen door het zand en smalle paadjes door het groen volgen.

Wandelpaden zijn er voor iedereen zoals de Witte Burg wandelroute, zeven kilometer lang en toegankelijk vol rolstoelen en buggy’s.

Kindvriendelijke logies

Een logies vinden voor de Krokusvakantie is vlug geregeld. Logiestips vind je makkelijk op www.hotels-koksijde.be. Ook heel leuk, zeker voor de kinderen, is het verblijf in een vakantiewoning waar ze genieten van de vrijheid.(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content