Handbagage blijft wel nog gratis. Wie met Jetair en VIP Selection reist, moet deze toeslag niet betalen. Dat maakt Jetairfly.com bekend.

Wie vanaf 12 juli een vliegtuigticket bij Jetairfly.com en Sunjets.be boekt, zal 8 euro per vlucht moeten bijbetalen voor bagage tot maximaal 20 kg. De touroperator doet dit om zich aan te passen aan de marktsituatie.

"De maatregel heeft echter ook de bedoeling om de reizigers van hun bagagegebruik bewust te maken. Als ze minder bagage met zich meebrengen, genieten ze van betere prijzen. Tot op heden was de logica omgekeerd: je betaalt voor de bagage, ook al had je niets bij", klinkt het.

Reizigers die nog voor 12 juli een vliegtuigticket hebben geboekt tot de lente van 2017 zullen geen toeslag moeten betalen op bagage tot 15 kg. Sinds maart moeten reizigers die met Neckermann reizen al 14,95 euro betalen voor extra bagage naast de handbagage. (Belga)

Handbagage blijft wel nog gratis. Wie met Jetair en VIP Selection reist, moet deze toeslag niet betalen. Dat maakt Jetairfly.com bekend.Wie vanaf 12 juli een vliegtuigticket bij Jetairfly.com en Sunjets.be boekt, zal 8 euro per vlucht moeten bijbetalen voor bagage tot maximaal 20 kg. De touroperator doet dit om zich aan te passen aan de marktsituatie. "De maatregel heeft echter ook de bedoeling om de reizigers van hun bagagegebruik bewust te maken. Als ze minder bagage met zich meebrengen, genieten ze van betere prijzen. Tot op heden was de logica omgekeerd: je betaalt voor de bagage, ook al had je niets bij", klinkt het. Reizigers die nog voor 12 juli een vliegtuigticket hebben geboekt tot de lente van 2017 zullen geen toeslag moeten betalen op bagage tot 15 kg. Sinds maart moeten reizigers die met Neckermann reizen al 14,95 euro betalen voor extra bagage naast de handbagage. (Belga)