Vanaf 1 juli worden pakketreizen beter beschermd

© Getty Images/iStockphoto

Vakantiegangers die een pakketreis boeken – waarbij de reis, het hotel en de uitstapjes ter plaatse in één pakket worden vastgelegd – worden vanaf 1 juli beter beschermd. Klanten moeten voortaan hun akkoord geven over belangrijke wijzigingen.

Zo’n pakketreis verloopt voor de reiziger niet altijd zonder problemen. Reisorganisatoren veranderen na de boeking soms nog het hotel, zonder duidelijke toestemming van de klant.

Door de nieuwe regels zullen klanten voortaan hun akkoord moeten geven als de organisator na de boeking nog belangrijke wijzigingen aanbrengt. Ook wanneer vluchten worden gewijzigd moet daar soms toestemming voor worden gevraagd. Reizigers zullen voortaan ook in alle omstandigheden hun reis kunnen annuleren, mits een redelijke opzegvergoeding.

De nieuwe wetgeving houdt ook rekening met het feit dat reizen steeds vaker via het internet geboekt worden geboekt, waarbij boekingssites consumenten vaak doorsturen naar aanbieders van andere diensten. Als de eerste boekingssite de naam, e-mailadres en betalingsgegevens van de reiziger overmaakt aan een tweede dienstverlener, dan wordt het geheel beschouwd als een pakketreis die eveneens onder de nieuwe regels valt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content