Van Rotterdam tot Kopenhagen: drie designfestivals in Europa

Art Week Rotterdam © GF / OBJECT ROTTERDAM
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week: designfestivals.

Art Week Rotterdam

Een lastminutetip: op 18 mei start Art Week Rotterdam. Op het programma staan installaties in openlucht (Art Rotterdam), exposities (Rotterdam Photo), pop-upshows, open ateliers, een designbeurs (Object Rotterdam) en een markt met betaalbare kunst (Art Market). Voor wie niet weet waar te beginnen, stippelde de toeristische dienst vijf routes uit.

18 tot 22 mei, rotterdamartweek.info/program, rotterdam.info/kunst-cultuur/art-week-voor-dummies

3daysofdesign in Kopenhagen

In juni viert Kopenhagen 3daysofdesign, een festival in de showrooms, straten, shops en tuinen van de Deense capital of cool. Ontmoet ontwerpers achter meubelen, krijg previews van nieuwe collecties of spot de nieuwste trends. Meer dan tweehonderd merken stellen tentoon en de hele stad ademt (nog meer dan anders) design. Het festival trekt veel journalisten, bloggers en architecten, maar is ook open voor het grote publiek.

15 tot 17 juni, 3daysofdesign.dk

3daysofdesign
3daysofdesign © GF / FILIPPO BAMBERGHI
Clerkenwell Design Week in Londen

Drie dagen designfeest in en rond Clerkenwell, de wijk in het hart van Londen. Beroemde merken zoals Moroso of Kvadrat presenteren nieuwe producten in showrooms of op tijdelijke locaties. Er zijn ook talks (met als topnaam Tom Dixon), pop-upexpo’s en workshops (maak je eigen kokedama-hangplant).

24 tot 26 mei, clerkenwelldesignweek.com

Clerkenwell Design Week
Clerkenwell Design Week © GF / CDW 2022

Partner Content