Van kunst tot kerst: vier tips voor een weekendje Londen

Covent Garden in Londen. © Getty
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips.

Art & the city

Hoe verken je kunst in Londen als je verder wilt kijken dan de klassieke musea? Welke galeries of art centers kies je en welke winkels verkopen de mooiste kunstboeken? De nieuwe gids An Opinionated Guide to Art London vertelt het je allemaal in bijna 200 mooi geïllustreerde pagina’s. De Londense Christina Rose Brown schraapt het laagje stof van de klassieke musea, geeft een inkijk in de coolste art hubs en tipt zelfs restaurants waar kunst de muren kleurt.

12,50 euro, hoxtonminipress.com

Salvation van Lothar Götz in Domobaal, 2020. © GF

Flexy time

Een tip voor koopjesjagers: The Hoxton opent volgende week een hotel in de Londense wijk Shepherd’s Bush en viert dat met een pre-opening rate. Je betaalt 150 pond per nacht en krijgt er 50 pond gratis krediet in het restaurant bovenop. Het hotel heeft bovendien een bijzondere flexy time policy waarbij je in- en uitcheckt op uren die je zelf kiest.

Je kunt de promo boeken tot 12 december 2022 en verblijven tot 31 maart 2023, thehoxton.com

© GF

Gewoon wijn

Een van de foodietrends in de Britse hoofdstad zijn wijnbars en -clubs waar down-to-earth tastings plaatsvinden. Want wijn proeven kan ook gewoon fijn zijn. Een mooi voorbeeld is Oranj, een net geopende wijnbar in een voormalig pakhuis in Shoreditch. Oranj levert wijn aan enkele van de beste restaurants in de stad en is sinds vorige maand ook een echte pub waar elke maand een andere pop-upchef zijn ding komt doen.

instagram.com/oranjwine

© Harriet Langford

Kerst in Londen

Geen enkele stad omarmt kerst meer dan Londen. In Carnaby Street zweven dit jaar neonplaneten, discoballen en zelfs strofes uit Bohemian Rhapsody. Het legendarische nieuwjaarsvuurwerk aan London Eye maakt ook voor het eerst sinds 2019 een comeback. Welke straten, ijspistes of pop-ups mogen kerstfans niet missen? Het magazine Time Out verzamelde alle kerstto-do’s op zijn website.

timeout.com/london/christmas en timeout.com/london/new-year

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content