Van historisch gebouw tot charmant hotel in Lissabon

Zes historische gebouwen van onschatbare architectonische en historische waarde in Lissabon worden omgetoverd in charmante hotels met behoud van de elegante eigen sfeer van het gebouw. Voor toekomstige gasten een gelegenheid om te verblijven in hotels die van alle hedendaagse gemakken voorzien zullen zijn en tegelijkertijd ambiance hebben.

Met de campagne ‘Lissabon, hoofdstad van charme’ werken Turismo de Lisboa en de gemeente samen om de stad nog steviger op de kaart te zetten als toeristische kwaliteitsbestemming. Ze willen blijven inspelen op de toenemende vraag van toeristen naar meer persoonlijke en op maat gesneden voorzieningen.

In dit kader past de transformatie van de historische gebouwen en het behoud van het architectonische erfgoed. Gedachtegang: benut het potentieel van deze symbolen van de stad en maak het gebouw voor het publiek toegankelijk.

Historische gebouwen in historische wijken

Alle gebouwen zijn gelegen in oude stadswijken van Lissabon, met hun eigen identiteit. Een van de historische gebouwen is Passo da Procissão do Senhor dos Passos da Graça. Dit gebouw dateert uit de 17e eeuw.

‘Passage van de processie’ het unieke zit al in de naam en evenzo in het voormalige religieuze karakter en daarmee ook de sfeer van dit gebouw. Cultuur ligt direct om de hoek in de vorm van het Castelo de São Jorge en de wijk Alfama, waar van oudsher vele Fado gelegenheden zijn te vinden.

Informatie
Visit Lisboa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content