Van Gogh Museum voor 7 maanden gesloten

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de deuren gesloten voor een zeven maanden durende renovatie.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de deuren gesloten voor een zeven maanden durende renovatie.

Ongeveer 75 topstukken verhuizen de komende dagen naar museum De Hermitage in Amsterdam, waar het publiek ze vanaf zaterdag 29 september kan bewonderen.

Het eerste kunsttransport vond meteen op de sluitingsdag al plaats. Het beroemde werk “Zonnebloemen” (1889) werd onder politiebegeleiding naar de Hermitage vervoerd.

De verbouwing van het Van Gogh Museum is nodig om de goede conditie van het gebouw en de veiligheid van bezoekers en kunst ook op de langere termijn te kunnen blijven garanderen. Op 1 mei volgend jaar staat de heropening gepland. Dan viert de instelling meteen haar 40-jarig jubileum met de overzichtstentoonstelling Van Gogh aan het werk.

Het museum is het best bezochte van Nederland en trok vorig jaar 1,6 miljoen bezoekers. De sluiting van het museum gebeurt een dag na de heropening van het nabijgelegen Stedelijk, dat bijna 9 jaar dicht was voor een grootscheepse vernieuwing.

De Hermitage Amsterdam heeft de programmering aangepast waardoor de belangrijkste werken van Vincent van Gogh (1853-1890) nog steeds te zien zijn. Daaronder zitten topstukken als “De slaapkamer” (1888), “De aardappeleters” (1885), “Het gele huis” (1888) en “Korenveld met kraaien” (1890). Ook een selectie brieven, werken op papier en enkele bijzondere objecten zijn er te zien. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content