Van Gogh achterna

Van Gogh achterna
© Carpe Diem

Waar

Oirschot in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

Waarom

In 2015 is het 125 jaar geleden dat de schilder Vincent van Gogh overleed. Dit wordt herdacht met een veelzijdig cultureel programma in Nederland, België en Frankrijk. Van Gogh werd geboren in Zundert in Noord-Brabant. In die provincie zijn er tal van herdenkingsactiviteiten, zoals de tentoonstelling Vormgevers ontmoeten van Gogh in het Noordbrabants Museum in Den Bosch en de expo De Wereld van van Gogh in Zundert. Ook het Van Gogh Museum in Amsterdam, Kröller-Müller Museum op de Veluwe en Keukenhof staan in het teken van zijn sterfdag.

B&B

Carpe Diem in Oirschot werd in 2014 door de organisatie Bed & Breakfast Nederland uitgeroepen tot de beste B&B in Nederland. Carpe Diem biedt de luxe van een hotel met de sfeer van een B&B. De gasten kunnen genieten van ruime kamers en luxevoorzieningen zoals een ontbijt bereid met producten uit de eigen tuin geserveerd op de kamer of het terras, goede bedden, een eigen terras met zicht op de mooie tuin met fruitbomen en dierenweide en een bubbelbad en aparte douche. Maar het is vooral een plaats van Brabantse gastvrijheid. Carpe Diem ligt net buiten het schilderachtige stadje Oirschot en in een mooie omgeving, ideaal voor wandel- en fietstochten.

B&B Carpe Diem telt twee kamers die u kunt boeken voor 95 of 100 euro, inclusief ontbijt. De B&B biedt ook arrangementen. Een culinair arrangement omvat bijvoorbeeld twee overnachtingen, tweemaal een diner in een ander restaurant in Oirschot, gratis gebruik van fietsen, een fles prosecco op de kamer en een welkomstdrankje. U betaalt hiervoor 174 of 179 euro persoon. Andere arrangemen-ten : een golfarrangement als kennismaking met de sport, een beautyarrangement waarbij u make-up en kleuradvies krijgt en een Liberation-arrangement met kaartjes voor het museum Bevrijdende Vleugels en een mp3-speler om de verhalen langs de Liberation Route in Noord-Brabant en Gelderland te beluisteren.

B&B Carpe Diem, Eindhovensedijk 34, 5688 GN Oirschot, Noord-Brabant, +31 (0)6 423 643 95

(MS)

Carpe Diem © Eric Van Laarhoven

Carpe Diem © Eric Van Laarhoven

Carpe Diem © Eric Van Laarhoven

Carpe Diem © Eric Van Laarhoven

Carpe Diem © Eric Van Laarhoven

Carpe Diem © Eric Van Laarhoven