De Belg zoekt tijdens de krokusvakantie het liefst de zon op. Spanje blijft de topper: het zet bijna twee derde van de vliegvakanties van Jetair op zijn naam. Ook bij Thomas Cook is het de populairste bestemming.

Volgens Jetair kiest 29 pct van de krokusreizigers voor de zon. 27 pct gaat naar de sneeuw en de overige 43 pct boekt een shortbreak. Bij Thomas Cook luidt het dat het aantal skireizen stabiel is, de vliegvakanties in de lift zitten en ook citytrips populair blijven: Parijs en Londen wisselen af met elkaar op de eerste plaats.

Met stip op de eerste plaats wat vliegvakanties betreft: Spanje. Bij Jetair neemt het een een hap van twee derde wat betreft vliegvakanties en ook bij Thomas Cook staat de bestemming, samen met de Canarische Eilanden, op de eerste plaats. Vervolledigen de top vijf: Marokko, de Dominicaanse Republiek, Tunesië en Egypte (Jetair) - Turkije, Egypte, Tunesië en Marokko (Thomas Cook).

Brussels Airport laat woensdag weten dat tijdens de krokusvakantie ongeveer 284.000 passagiers vanuit de nationale luchthaven andere oorden zullen opzoeken, te beginnen met 35.000 vrijdag. Brussels South Charleroi Airport verwacht in de krokusvakantie 165.000 reizigers. (BELGA)

De Belg zoekt tijdens de krokusvakantie het liefst de zon op. Spanje blijft de topper: het zet bijna twee derde van de vliegvakanties van Jetair op zijn naam. Ook bij Thomas Cook is het de populairste bestemming.Volgens Jetair kiest 29 pct van de krokusreizigers voor de zon. 27 pct gaat naar de sneeuw en de overige 43 pct boekt een shortbreak. Bij Thomas Cook luidt het dat het aantal skireizen stabiel is, de vliegvakanties in de lift zitten en ook citytrips populair blijven: Parijs en Londen wisselen af met elkaar op de eerste plaats.Met stip op de eerste plaats wat vliegvakanties betreft: Spanje. Bij Jetair neemt het een een hap van twee derde wat betreft vliegvakanties en ook bij Thomas Cook staat de bestemming, samen met de Canarische Eilanden, op de eerste plaats. Vervolledigen de top vijf: Marokko, de Dominicaanse Republiek, Tunesië en Egypte (Jetair) - Turkije, Egypte, Tunesië en Marokko (Thomas Cook).Brussels Airport laat woensdag weten dat tijdens de krokusvakantie ongeveer 284.000 passagiers vanuit de nationale luchthaven andere oorden zullen opzoeken, te beginnen met 35.000 vrijdag. Brussels South Charleroi Airport verwacht in de krokusvakantie 165.000 reizigers. (BELGA)