Vakantiesalon zet culinair toerisme en dichtbijbestemmingen in de kijker

© iStockphoto

Hoewel de meeste Vlamingen nog niet eens vertrokken zijn naar de bestemming van hun zomervakantie van dit jaar, werkt het Vakantiesalon Vlaanderen nu al aan de reiszomer van 2015.

Begin volgend jaar hoopt het Vakantiesalon, het grootste in zijn soort in Vlaanderen, opnieuw meer dan 80.000 bezoekers naar Antwerp Expo te lokken. Nieuw is een zone die volledig gewijd is aan culinair toerisme, net als een focus op “dichtbijbestemmingen” in Wallonië, de Oostkantons, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

De klassieke vakantiebestemmingen blijven volgens de organisatie voldoende aandacht krijgen, maar het Vakantiesalon richt zich elk jaar ook op heel specifieke vakantiemogelijkheden, die in themazones op de expo aan bod komen. Zo is er al enkele jaren plaats voor een B&B-gedeelte met een internationale beurs rond vakanties in gastenkamers, een “SOS Wereldplein” waar vrijwilligersvakanties in de kijker staan, en sinds vorig jaar ook een afzonderlijke zone voor motor- en fietsvakanties.

Tijdens de editie van 2015 komen er twee themazones bij. De ene draait rond culinair toerisme, waarbij verschillende regio’s en gespecialiseerde organisaties uit binnen- en buitenland vertegenwoordigd zijn, terwijl de zone “La Grande Région/die Grossregion” bestemmingen dichtbij huis promoot. Tot slot biedt het Vakantiesalon ook volgend jaar weer tal van workshops en productvoorstellingen.

De 37ste editie van het Vakantiesalon Vlaanderen vindt plaats van 22 tot 26 januari 2015 in Antwerp Expo. Tickets zijn binnenkort online beschikbaar voor 7 euro per persoon, met kortingen voor studenten en senioren. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content