Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen is van start gegaan

© GF

In Antwerp Expo is de 38ste editie van het Vakantiesalon Vlaanderen geopend. Vijf dagen lang kan je er terecht om de nieuwste reisformules te ontdekken, deel te nemen aan workshops of presentaties bij te wonen over specifieke bestemmingen en landen.

De reisformules die dit jaar extra in de kijker staan, zijn onder meer luxecruises op de Middellandse Zee, rondreizen met het gezin door Europa in het spoor van kinderhelden en sprookjesfiguren, reizen naar grote sportevenementen en Robinson Crusoë spelen op een desolaat Noord-Europees eiland.

De voorbije jaren trok het Vakantiesalon telkens zowat 80.000 bezoekers en de organisatie verwacht dat aantal ook dit jaar te halen, ondanks de aanhoudende terugval van reizen naar bepaalde landen en regio’s vanwege de terreurdreiging. Men blijft immers reizen, klinkt het, alleen naar andere bestemmingen. “Sommige mensen kiezen weer voor de klassieke vakantiebestemmingen in de Europese landen rond de Middellandse Zee, anderen opteren voor nieuwe formules aan de andere kant van de wereld”, zegt Christelle Fiore van het Vakantiesalon.

Een opmerkelijke trend zou de stijgende interesse in avontuurlijke reizen zijn, zowel voor eenvoudige wandel- en fietsvakanties, reizen met de motorfiets, duik- of zeilvakanties, formules met vrijwilligerswerk als voor fotografiereizen. Ook het bekende concept van citytrips wordt volgens het Vakantiesalon steeds gevarieerder, omdat heel wat mensen voor langere en verre citytrips beginnen te kiezen zoals Miami of Reykjavik.

Het Vakantiesalon Vlaanderen is nog tot maandag te bezoeken. Online tickets kosten 7 euro per volwassene, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Aan de kassa betaal je meer. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content