Vakantiesalon in Antwerpen van start met extra aandacht voor zeil- en cruisevakanties

© iStockphoto

In Antwerp Expo is donderdag het 37ste Vakantiesalon Vlaanderen van start gegaan. Nog tot en met maandag kan je er terecht voor inspiratie en informatie over reisbestemmingen en (thema)vakanties in 2015.

De organisatie hoopt opnieuw zowat 80.000 bezoekers te verwelkomen. Nieuw zijn onder meer zones die specifiek gewijd zijn aan culinair toerisme en “dichtbijbestemmingen”, terwijl ook zeil- en cruisevakanties in de schijnwerpers worden geplaatst.

Eerder deze week raakte al bekend dat de stad Antwerpen vorig jaar een recordaantal (buitenlandse) cruisereizigers ontving, maar ook de Belgische toerist kiest volgens het Vakantiesalon steeds vaker voor een cruise. Door de inzet van grotere schepen worden die ook almaar goedkoper, klinkt het, terwijl havensteden een steeds aantrekkelijker programma aanbieden om te worden opgenomen in het reisschema.

Op het Vakantiesalon vindt de beursbezoeker het aanbod van verschillende rederijen, gaande van cruises op de Rijn tot bijvoorbeeld rond Nieuw-Zeeland, en in de Antwerpse haven kan je bovendien momenteel twee cruiseschepen bezoeken.

Het Vakantiesalon richt zich dit jaar ook onder meer op culinair toerisme in binnen- en buitenland, zeilvakanties, verblijven in B&B’s, vrijwilligersvakanties en motor- en fietsreizen. De zone “La Grande RĂ©gion/die Grossregion” promoot dan weer bestemmingen dichter bij huis.

Het Vakantiesalon is nog tot en met maandag dagelijks open van 10 tot 18 uur, met vrijdag een nocturne tot 20 uur. Tickets zijn online beschikbaar voor 7 euro per persoon, met kortingen voor studenten en senioren. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Aan de kassa betalen volwassenen 10 euro.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content