Vakantiesalon gaat van start

© Thinkstock

In Brussel heeft de 54ste editie van het vakantiesalon zijn deuren geopend. Indonesië is het gastland.

De eerste dag van het vakantiesalon is voorbehouden aan reisprofessionals. Van vrijdag 3 tot maandag 6 februari kunnen vakantiegangers terecht in de vijf tentoonstellingshallen van de Heizel. Gastland is dit jaar Indonesië. Het grootste schiereiland ter wereld wint al jaren aan populariteit als toeristische bestemming bij de Belgen en wil onder het thema Wonderful Indonesia zijn troeven te kijk zetten.

Net als andere jaren is het verdeeld in thematische ‘dorpen’ en in elke hal van de Heizel staat een bepaald gebied centraal. Nieuw dit jaar is dat het Vakantiesalon georganiseerd is rond een overkoepelend thema: “Vakantie met garantie”, wat er concreet op neerkomt dat georganiseerde reizen in de kijker staan.

In paleis vier staat Frankrijk centraal, nog altijd de populairste vakantiebestemming bij Belgen.Gastregio van deze editie is Champagne Ardenne. In paleis vijf vindt de salonbezoeker de Europese bestemmingen en het gebied rond de Middellandse Zee. Paleis zes is voorbehouden voor de Benelux, Holiday Plaza en het Holiday Forum.

In het forum kunnen geïnteresseerden, onder meer met bekende Belgen, reisadvies uitwisselen, het Plaza is dan weer bedoeld voor ontmoetingen met ervaren reizigers. In paleis zeven tot slot voeren de verre bestemmingen de boventoon.

Nieuw dit jaar is dat het Vakantiesalon georganiseerd is rond een overkoepelend thema: “Vakantie met garantie”, wat er concreet op neerkomt dat georganiseerde reizen in de kijker staan.

Het Vakantiesalon is open van 10 tot 18 uur. Tickets kosten 8 euro. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content