Op donderdag 4 februari opent het Vakantiesalon 2010 in Brussels Expo voor de 52ste keer zijn deuren. Van donderdag 4 tot en met maandag 8 februari kunt u er telkens terecht van 10u tot 18u. Dit jaar is Griekenland de eregast.

In vier paleizen nemen meer dan 700 standhouders u mee op ontdekking naar onbekende verre oorden, mooie plekjes dichtbij, avontuurlijke reisformules en nieuwe citytrips.

In Paleis 5 vindt u Europa en alle bestemmingen rond de Middellandse Zee. Paleis 4 staat helemaal in het teken van Frankrijk. Paleis 2 is voorbehouden voor Belgische standhouders en de Camping & Caravanning exposanten. In Paleis 6 tenslotte, vindt u alle verre bestemmingen, het Holiday Forum en de speciale standhouders rond 'gezond op reis'. Ook LibertyTV, touroperator Neckermann en de Adventure Zone worden daar ondergebracht.

Het Vakantiesalon wordt dit jaar opgebouwd rond het thema 'Reizen op maat'. Deze beweging naar een meer persoonlijke 'à la carte' invulling van de vakantie, speelt in op de individuele behoeftes van de reiziger en zet zich af tegen de gestandaardiseerde all-in formules.

Dankzij een samenwerking met Vlaanderen Vakantieland, werden vijf verschillende reisprofielen opgesteld. Reizigers kunnen via de website hun reisprofiel bepalen en zo doelgericht naar het Salon komen. De exposanten die specifieke reizen op maat aanbieden, worden extra in de kijker gezet.

Helemaal in de geest van deze tijd, is de speciale stand rond 'Gezond op reis', waar verschillende partners informeren rond hygiënische standaarden, reisverzekering en vaccinaties.

Bijzondere blikvangers zijn de nieuwkomers Maleisië, dat elk jaar meer Belgische toeristen mag verwelkomen, Jordanië, Panama en Brazilië. Ook het Caraïbisch dorp breidt verder uit met de Bahamas.

Oud gedienden van het Vakantiesalon mogen uiteraard ook in 2010 niet op het appèl ontbreken. De topbestemmingen Frankrijk en Spanje nemen een groot deel voor hun rekening. Het zijn echter de rijzende sterren onder de Europese landen die de show stelen zoals Servië en Slovenië.

Daarnaast blijven de touroperators het eerste aanspreekpunt voor veel vakantiegangers. Zij staan ook op het Salon de reizigers met raad en daad bij om een zorgeloze vakantie te garanderen.

In de Adventure Zone vindt de avontuurlijke toerist ongetwijfeld zijn gading tussen standhouders met ondermeer paramoteur lessen, duiken, trekking en 4x4 vakanties. Kortom, alles wat u maar zoekt, indien u de betreden vakantiepaden wenst te verlaten!

Tenslotte stelt het Vakantiesalon dit jaar opnieuw het Holiday Forum voor. Zowel Bekende Belgen, televisiepersoonlijkheden als de reizigers zelf, vinden hier een platform voor het uitwisselen van reisadvies.

Op donderdag 4 februari opent het Vakantiesalon 2010 in Brussels Expo voor de 52ste keer zijn deuren. Van donderdag 4 tot en met maandag 8 februari kunt u er telkens terecht van 10u tot 18u. Dit jaar is Griekenland de eregast. In vier paleizen nemen meer dan 700 standhouders u mee op ontdekking naar onbekende verre oorden, mooie plekjes dichtbij, avontuurlijke reisformules en nieuwe citytrips. In Paleis 5 vindt u Europa en alle bestemmingen rond de Middellandse Zee. Paleis 4 staat helemaal in het teken van Frankrijk. Paleis 2 is voorbehouden voor Belgische standhouders en de Camping & Caravanning exposanten. In Paleis 6 tenslotte, vindt u alle verre bestemmingen, het Holiday Forum en de speciale standhouders rond 'gezond op reis'. Ook LibertyTV, touroperator Neckermann en de Adventure Zone worden daar ondergebracht. Het Vakantiesalon wordt dit jaar opgebouwd rond het thema 'Reizen op maat'. Deze beweging naar een meer persoonlijke 'à la carte' invulling van de vakantie, speelt in op de individuele behoeftes van de reiziger en zet zich af tegen de gestandaardiseerde all-in formules. Dankzij een samenwerking met Vlaanderen Vakantieland, werden vijf verschillende reisprofielen opgesteld. Reizigers kunnen via de website hun reisprofiel bepalen en zo doelgericht naar het Salon komen. De exposanten die specifieke reizen op maat aanbieden, worden extra in de kijker gezet. Helemaal in de geest van deze tijd, is de speciale stand rond 'Gezond op reis', waar verschillende partners informeren rond hygiënische standaarden, reisverzekering en vaccinaties. Bijzondere blikvangers zijn de nieuwkomers Maleisië, dat elk jaar meer Belgische toeristen mag verwelkomen, Jordanië, Panama en Brazilië. Ook het Caraïbisch dorp breidt verder uit met de Bahamas. Oud gedienden van het Vakantiesalon mogen uiteraard ook in 2010 niet op het appèl ontbreken. De topbestemmingen Frankrijk en Spanje nemen een groot deel voor hun rekening. Het zijn echter de rijzende sterren onder de Europese landen die de show stelen zoals Servië en Slovenië. Daarnaast blijven de touroperators het eerste aanspreekpunt voor veel vakantiegangers. Zij staan ook op het Salon de reizigers met raad en daad bij om een zorgeloze vakantie te garanderen. In de Adventure Zone vindt de avontuurlijke toerist ongetwijfeld zijn gading tussen standhouders met ondermeer paramoteur lessen, duiken, trekking en 4x4 vakanties. Kortom, alles wat u maar zoekt, indien u de betreden vakantiepaden wenst te verlaten! Tenslotte stelt het Vakantiesalon dit jaar opnieuw het Holiday Forum voor. Zowel Bekende Belgen, televisiepersoonlijkheden als de reizigers zelf, vinden hier een platform voor het uitwisselen van reisadvies.