Van donderdag 31 januari tot en met maandag 4 februari vindt in Brussels Expo het Vakantiesalon 2013 plaats. Op de 55ste editie staan cruises centraal.

Paleis 4 op de Heizelvlakte staat in het teken van Frankrijk, nog altijd de belangrijkste reisbestemming van de Belg. Gastregio is dit keer Lotharingen. Paleis 5 is gewijd aan Europese bestemmingen en de Middellandse Zee en in paleis 6 is er de Benelux-zone en het Holiday Forum met bekende Belgen en tv-persoonlijkheden.

In paleis 6 vormen voorts ook de Belgische villages een primeur: de bezoeker vindt er de mooiste plekjes van ons land in het Flanders Village, het Wallonia Village en een eigen stand voor de hoofdstad.

Paleis 7 herbergt verre bestemmingen en het Cruise Village. Cruises, of reizen over het water, vormen het gastthema in 2013. Voor het eerst is er ook aandacht voor bestemmingen als Brazilië en Macedonië, en de Nordic Info-stand wordt fors uitgebreid.

Er zijn ten slotte ook een heleboel demonstraties, proeverijen en animaties. Het Vakantiesalon is elke expodag open van 10 tot en met 18 uur. (Belga/MS)

Van donderdag 31 januari tot en met maandag 4 februari vindt in Brussels Expo het Vakantiesalon 2013 plaats. Op de 55ste editie staan cruises centraal. Paleis 4 op de Heizelvlakte staat in het teken van Frankrijk, nog altijd de belangrijkste reisbestemming van de Belg. Gastregio is dit keer Lotharingen. Paleis 5 is gewijd aan Europese bestemmingen en de Middellandse Zee en in paleis 6 is er de Benelux-zone en het Holiday Forum met bekende Belgen en tv-persoonlijkheden. In paleis 6 vormen voorts ook de Belgische villages een primeur: de bezoeker vindt er de mooiste plekjes van ons land in het Flanders Village, het Wallonia Village en een eigen stand voor de hoofdstad. Paleis 7 herbergt verre bestemmingen en het Cruise Village. Cruises, of reizen over het water, vormen het gastthema in 2013. Voor het eerst is er ook aandacht voor bestemmingen als Brazilië en Macedonië, en de Nordic Info-stand wordt fors uitgebreid. Er zijn ten slotte ook een heleboel demonstraties, proeverijen en animaties. Het Vakantiesalon is elke expodag open van 10 tot en met 18 uur. (Belga/MS)