Vakanties naar de zon dubbel zo duur

Wie in de krokusvakantie nog naar de zon wil, zal door de onlusten in Tunesië en Egypte allicht diep in de buidel moeten tasten.

“De prijzen voor hotels en vliegtickets kunnen verdubbelen doordat alle zonnekloppers nu de overige zonnige oorden overspoelen”, waarschuwt de Belgische Vereniging voor Touroperators dinsdag in Het Laatste Nieuws.

Toeristen die hun reis naar Egypte of Tunesië geannuleerd zagen door de gevaarlijke situatie, herboeken volgens Het Laatste Nieuws nu met duizenden tegelijk een trip naar Marokko, de Canarische Eilanden en Turkije. Ook voor de krokusvakantie stromen de boekingen voor deze alternatieve zonbestemmingen binnen.

Jetair en Thomas Cook zetten zelfs twee extra vluchten per week naar onder meer Marrakech, Lanzarote en Fuerteventura in. “De vraag wordt stilaan groter dan het aanbod. Dus is het mogelijk dat de prijzen van vliegtickets en hotels voor deze bestemmingen de komende weken verhogen”, zegt Claude Pérignon van de Belgische Vereniging voor Touroperators.

De pakketreizen – met hotel, vlucht en reisbegeleiding – zullen niet veel duurder worden. “Deze prijzen zijn in brochures vastgelegd voor het hele seizoen en worden zelden verhoogd”, verklaart Pérignon. “Al kan dit toch gebeuren als de vliegprijzen enorm verhogen. Dan zal dus ook wie al een reis heeft geboekt, wat moeten bijbetalen.”

Vakanties worden niet duurder bij Jetair

Vakanties worden de komende dagen of weken, ook in de krokusvakantie, niet duurder door de toestand in Egypte. Het tegendeel is waar. Dit zegt Jetair dinsdag in een mededeling.

Naar aanleiding van de onrustige situatie in Egypte zet Jetair extra vluchten in naar andere vakantiebestemmingen, vooral naar de Canarische eilanden. De touroperator heeft er alle belang bij deze extra vluchten zo goed mogelijk te vullen. “Zoiets is niet mogelijk, als men nu de prijzen zou verhogen”, aldus woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Reizen voor de komende zomer worden volgens Jetair evenmin duurder. “Bepaalde prijzen stijgen of dalen altijd: dat is een klassiek gegeven. Momenteel zijn er geen uitzonderlijke schommelingen.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content