Vakantiebeurs voor bijzondere reizen in Maastricht

© Reuters

Tijdens het weekend van 11 en 12 januari vindt in het Mecc in Maastricht een vakantiebeurs voor bijzondere reizen plaats. De beurs is bedoeld voor reizigers die meer willen dan een strandvakantie of kamperen in Frankrijk.

Aanbieders van reizen mogen enkel aan de beurs deelnemen wanneer ze reizen aanbieden die zich onderscheiden van de anderen. Er zijn grotere bekende aanbieders te vinden die bijzondere reizen of reizen naar nieuwe bestemmingen aanbieden, maar ook kleine reisorganisaties die soms nog niet eens op het internet te vinden zijn. Alle deelnemers hebben met elkaar gemeenschappelijk dat ze expert zijn op hun eigen vlak.

Wat is er zoal te vinden? Fotoreizen naar Nieuw-Zeeland, vogelreizen naar Oeganda, pelgrimstochten naar Santiago de Compostella, individuele reizen naar Birma, trekken door Italië in het spoor van Dante, Canada per trein, reizen waarbij je het échte Spanje en Portugal ontdekt en informatie over nieuwe bestemmingen zoals Iran, Bangladesh en Tadzjikistan.

Ook wordt er een uitgebreid cultureel programma aangeboden met muziek op authentieke instrumenten en gesprekken met auteurs en in vier filmzalen wordt ieder half uur een ander land of andere reis centraal gesteld.

De vakantiebeurs is op zaterdag 10 januari geopend van 11 tot 21 uur en op zondag 12 januari van 10 tot 18. Wanneer u een ticket vooraf via de website koopt betaalt u 9,70 euro. Koopt u ze op de dag zelf, dan betaalt u 12 euro. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content