Unieke tentoonstelling over Nelson Mandela in Sint-Truiden

© Reuters

Het kunstencollectief “Hope and Optimism”, dat kunstenaars uit verschillende landen verenigt, stelt op een unieke expositie in Sint-Truiden, werk tentoon over het leven van Nelson Mandela.

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) was de eerste om de tentoonstelling, die nog loopt tot 25 januari 2015, te bezoeken.

In het cultuurcentrum De Bogaard worden meer dan 20 werken van “Hope and Optimism” getoond die hulde brengen aan Nelson Mandela. H.E. Mxolisi Nkosi, ambassadeur van Zuid-Afrika in ons land, en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz tekenden present voor de plechtige opening.

“Hope and Optimism” is een internationaal artistiek liefdadigheidsproject dat sinds zijn oprichting in 1990 wereldwijd grote erkenning heeft opgebouwd. De ideeën worden uitgedragen via een portfolio, genoemd naar het project, en kunsttentoonstellingen in tal van steden.

Bezieler en medeoprichter Gerrit Kempeneers is coördinator van de vereniging voor Europa en Afrika. Tijdens een verblijf in Zuid-Afrika in juni vorig jaar legde hij een verband tussen de filosofie van “Hope and Optimism” en die van Nelson Mandela. Met een unieke tentoonstelling wil hij nu hulde brengen aan de vredestichter, die een jaar geleden overleed.

Blikvanger van de tentoonstelling is een enorm mozaïekportret van Nelson Mandela dat prijkt in de inkomhal van het cultuurcentrum en dat is opgebouwd uit foto’s van honderden Truiense jongeren, die de afgelopen weken poseerden voor de boodschap van Hope and Optimism. De tentoonstelling gaat maandag 8 december open voor het grote publiek en loopt tot zondag 25 januari 2015, behalve tijdens kerstperiode.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content