Unieke kans: de Halloween nacht doorbrengen in de Catabomben van Parijs

De catacomben van Parijs worden via Airbnb voor één enkele keer gastheer voor een unieke belevenis in de nacht van Halloween. Twee geluksvogels mogen er een onvergetelijke nacht doorbrengen.

Twee waaghalzen mogen in de nacht van 31 oktober op 1 november 20 meter diep onder de Parijse grond doorbrengen, in de onmiddellijke nabijheid van het gebeente van miljoenen Parijzenaars onder wie (vermoedelijk) beroemdheden als Jean de la Fontaine, Charles Perrault, Camille Desmoulins, Danton en Robespierre.

Na een rondleiding in een doolhof van schedels, dijbenen en scheenbenen krijgen de twee stoutmoedigen een verfijnd diner voorgeschoteld, met een strijkorkestje op de achtergrond. Voor het slapengaan krijgen ze ook nog het bezoek van een verhalenverteller die hen vergast op de mythes en legendes van de Catacomben om daarna in te dommelen waar niemand ooit wakker werd.

Deze nacht in ‘Les Catacombes de Paris’ wordt georganiseerd in het kader van een samenwerking voor de financiering van de aanleg van een nieuwe uitgang voor de catacomben, om het comfort voor de bezoekers en de arbeidsvoorwaarden voor het personeel te verbeteren.

Voor de organisatie van deze nacht werden speciale maatregelen getroffen om de veiligheid van de deelnemers en het behoud van het ossuarium te waarborgen.

Hoe deelnemen?

Heb je zin in deze unieke ervaring? Reageer dan uiterlijk dinsdag 20 oktober 23.59 uur op de advertentie van Les Catacombes op Airbnb. Leg uit waarom je denkt dapper genoeg te zijn om daar de nacht door te brengen. De wedstrijd staat open voor familieleden of vrienden, maximaal 2 personen. Je vindt het volledige reglement en de deelnemingsvoorwaarden op de website airbnb.com

Over Les Catacombes de Paris

Deze catacomben, een heus doolhof in het hart van het ondergrondse Parijs, werden aangelegd in de galerijen van oude steengroeves waaruit het materiaal voor de opbouw van het oude Parijs werd gehaald. Het ossuarium, 20 meter onder het aardoppervlak, bevat gebeenten van miljoenen Parijzenaars.

Vanaf het einde van de 18e eeuw tot halfweg de 19e eeuw werden de begraafplaatsen in de stad namelijk om sanitaire redenen gesloten en ontruimd, waarbij de gebeenten naar deze catacomben werden overgebracht. Het begon in 1785 met het Cimetière des Innocents waar nu het Quartier des Halles ligt. Les Catacombes de Paris ontvangen jaarlijks een klein half miljoen bezoekers uit de hele wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content