Unieke archeologische ontdekking in Jordanië

© GF

Het graf bestaat uit een grot met twee grafkamers. In de grootste kamer bevindt zich een uit basaltsteen gehouwen tombe, die versierd is met twee leeuwenhoofden en waarin menselijke botten zijn gevonden. De fascinerende oliefresco’s die de muren van de kamer versieren, maken dit graf uniek. De fresco’s, die voor het grootste deel goed intact gebleven zijn, portretteren menselijke figuren, paarden en andere mythologische scènes en geven een goed inzicht in de historische begrafenisrituelen. De tweede, kleinere kamer, bevat twee uitgehouwen graven zonder artefacten.

Fresco’s

De adembenemende fresco’s zijn onder andere schilderingen van wijnstokken, die goed het sociale en agrarische leven tijdens de Klassieke Oudheid weergeven. De inscripties en artefacten die in het graf gevonden zijn worden momenteel geanalyseerd om nauwkeuriger te kunnen bepalen hoe oud de graven zijn en voor wie ze gemaakt werden.

Voorlopig gesloten voor onderzoek

Voorlopig blijven de graven nog gesloten voor bezoekers omdat er eerst verder gegraven en gezocht zal worden. In de toekomst zal het wel mogelijk zijn de archeologische site te bezoeken.

Beit Ras

De stad Beit Ras, gelegen in het noorden van Jordanië, was één van de 10 Hellenistische/Romeinse Dekapolis steden en werd in die tijd Capitolias genoemd. De stad wordt eveneens genoemd in Arabische poëzie als een unieke locatie met een theater uit de 2e eeuw en overblijfselen van een Byzantijnse kerk. De architecturale stijlen van deze kerk werden later tijdens het Islamitische tijdperk en in het bijzonder tijdens de vroege Umayyad periode gebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content