Uniek Lets Midzomer spektakel op de Kunstberg

© Aivars Liepins, Latvian National Cultural Centre

Midzomernacht komen 1000 Letse zangers en dansers uit heel Europa samen in Brussel voor een typisch Lets midzomerspektakel. Het evenement vindt plaats op de indrukwekkende Kunstberg met de oude stad als coulisse.

In een drie uur durend openlucht concert trakteren ze hun publiek op een mix van traditionele folk en hedendaagse Letse muziek, visueel ondersteund door prachtige choreografieën. Het ELKS 2015 concert is een bijzonder spektakel gebaseerd op een aloude traditie. Tevens is het het eerste Lets zang- en dansfeest concert op grote schaal buiten Letland in meer dan 25 jaar.

Uniek Lets Midzomer spektakel op de Kunstberg
© Aivars Liepins, Latvian National Cultural Centre

Van Galicië, over Bretagne, Normandië, naar Scandinavië, Polen tot de Baltische landen, in deze tijd van het jaar viert men in hele delen van Europa de zon en de natuur. In onze contreien kennen we de tradities rond de zomerzonnewende – wanneer de nachten terug langer worden – amper.

Als feest aan het einde van het eerste Letse voorzitterschap van de EU hebben 1000 mensen van Letse origine in 14 landen beslist om een typisch Lets zang- en dansfeest naar het hart van Europa te brengen, en er hun midzomer traditie met het grote publiek te delen.

UNESCO werelderfgoed

Omwille van hun hoogstaande kwaliteit en omdat deze feesten zo diep verankerd zijn in de Baltische cultuur heeft de UNESCO de Baltic Song- and Dance Celebrations erkend als Meesterwerk van het Immateriële en Orale Erfgoed van de Mensheid. Het vorige Letse zang- en dansfeest vond plaats in Riga in 2013.

Uniek Lets Midzomer spektakel op de Kunstberg
© Aivars Liepins, Latvian National Cultural Centre

Met als titel “Tradition in a new form” wordt ELKS 2015 een uniek drie uur durend visueel spektakel (inclusief pauze). Gebaseerd op de traditionele feesten mag het publiek zich ook aan enkele verrassende elementen verwachten, dankzij een mooie mix van eeuwenoude Letse folk met hedendaagse muziek en dans. Het programma bestaat uit nummers die enkel in deze periode van het jaar gezongen worden. Via de symboliek van zon en natuur dragen ze een boodschap uit van vrijheid en liefde voor de mensheid.

Alvast een voorproefje

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

ELKS 2015 concert: 20 juni 2015 – 18-21u – Kunstberg, Brussel – gratis staanplaatsen -reservatie zitplaatsen (€10-€20)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content