Volgens Israël is dat de schuld van de Palestijnen, die de missie "gepolitiseerd" hebben. Unesco is de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Woordvoerster Sue Williams van Unesco liet vanuit Parijs weten dat de missie "niet is afgelast, maar uitgesteld" - zonder dat een nieuwe datum is vastgelegd.

Op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken luidde het dat de Palestijnen de afspraken niet zijn nagekomen". Volgens een woordvoerster wilden de Palestijnen met de VN-missie "politieke kwesties aankaarten" en de delegatie "dwingen om de Tempelberg (de Joodse benaming voor Haram al-Sharif, waar zich de Rotskoepel en de al-Aqsamoskee bevinden) te bezoeken".

Niet verbaasd

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken, Riyad al-Malki, zei "niet verbaasd" te zijn over de beslissing van Tel Aviv.

Unesco had op 24 april per communiqué het sturen van een "deskundigenmissie" naar Oost-Jeruzalem aangekondigd. Naar verluidt ging Israël met de komst van de missie, de eerste sinds 2004, akkoord onder druk van Jordanië en de Palestijnen, gesteund door de Arabische landen.

De Tempelberg/Haram al-Sharif is een heilige plaats in zowel het jodendom als de islam en, ergo, een bron van spanning tussen beide religieuze gemeenschappen. (Belga/MS)

Volgens Israël is dat de schuld van de Palestijnen, die de missie "gepolitiseerd" hebben. Unesco is de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Woordvoerster Sue Williams van Unesco liet vanuit Parijs weten dat de missie "niet is afgelast, maar uitgesteld" - zonder dat een nieuwe datum is vastgelegd. Op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken luidde het dat de Palestijnen de afspraken niet zijn nagekomen". Volgens een woordvoerster wilden de Palestijnen met de VN-missie "politieke kwesties aankaarten" en de delegatie "dwingen om de Tempelberg (de Joodse benaming voor Haram al-Sharif, waar zich de Rotskoepel en de al-Aqsamoskee bevinden) te bezoeken".Niet verbaasd De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken, Riyad al-Malki, zei "niet verbaasd" te zijn over de beslissing van Tel Aviv. Unesco had op 24 april per communiqué het sturen van een "deskundigenmissie" naar Oost-Jeruzalem aangekondigd. Naar verluidt ging Israël met de komst van de missie, de eerste sinds 2004, akkoord onder druk van Jordanië en de Palestijnen, gesteund door de Arabische landen. De Tempelberg/Haram al-Sharif is een heilige plaats in zowel het jodendom als de islam en, ergo, een bron van spanning tussen beide religieuze gemeenschappen. (Belga/MS)