Tijdens een bijeenkomst in het Poolse Krakau gaf de VN-organisatie de erkenning aan de oude Angolese stad M'banza Kongo en de modernistische stad Asmara in Eritrea.

M'banza Kongo illustreert als nergens anders in Sub-Sahara-Afrika de diepgaande veranderingen na de invoering van het christendom en de aankomst van de Portugezen in de 17de eeuw, aldus de experts.

M'banza Kongo in Angola, Madjey Fernandes
M'banza Kongo in Angola © Madjey Fernandes

De Eritrese hoofdstad Asmara wordt dan weer omschreven als een buitengewoon voorbeeld van stadsontwikkeling aan het begin van de 20ste eeuw.

Tijdens een bijeenkomst in het Poolse Krakau gaf de VN-organisatie de erkenning aan de oude Angolese stad M'banza Kongo en de modernistische stad Asmara in Eritrea.M'banza Kongo illustreert als nergens anders in Sub-Sahara-Afrika de diepgaande veranderingen na de invoering van het christendom en de aankomst van de Portugezen in de 17de eeuw, aldus de experts. De Eritrese hoofdstad Asmara wordt dan weer omschreven als een buitengewoon voorbeeld van stadsontwikkeling aan het begin van de 20ste eeuw.