De lente wordt verwelkomd met kerkdiensten, processies en folkloristische tradities. Stadjes als Assisi, Orvieto en Bevagna zijn op hun mooist.

De La Settimana Santa, de week voor Pasen, is de belangrijkste week van het jaar in Umbrië en in het bijzonder voor Assisi. Dat is immers de geboorteplaats van Franciscus, een van de belangrijkste heiligen van de katholieke kerk en patroonheilige van Italië. Het laatste avondmaal op Witte Donderdag wordt hier herdacht met een tocht langs de vele kerken die het stadje rijk is.

En bij ieder feest hoort in Italië lekker eten. Vóór de hele familie op zondag naar de kerk trekt, wordt er uitgebreid gedineerd en op tweede paasdag trekken veel Italianen naar het platteland om daar met familie en vrienden buiten te eten. Dat kan ook uitstekend in Umbrië, dat met zijn groene heuvels en wijn- en olijfgaarden ook wel het groene hart van Italië genoemd wordt. (MS)

De lente wordt verwelkomd met kerkdiensten, processies en folkloristische tradities. Stadjes als Assisi, Orvieto en Bevagna zijn op hun mooist. De La Settimana Santa, de week voor Pasen, is de belangrijkste week van het jaar in Umbrië en in het bijzonder voor Assisi. Dat is immers de geboorteplaats van Franciscus, een van de belangrijkste heiligen van de katholieke kerk en patroonheilige van Italië. Het laatste avondmaal op Witte Donderdag wordt hier herdacht met een tocht langs de vele kerken die het stadje rijk is. En bij ieder feest hoort in Italië lekker eten. Vóór de hele familie op zondag naar de kerk trekt, wordt er uitgebreid gedineerd en op tweede paasdag trekken veel Italianen naar het platteland om daar met familie en vrienden buiten te eten. Dat kan ook uitstekend in Umbrië, dat met zijn groene heuvels en wijn- en olijfgaarden ook wel het groene hart van Italië genoemd wordt. (MS)