Allemaal UNESCO

Een citytrip naar Vilnius en Trakai... dan heb je echt een bijzondere reis. Een ontdekkingstocht in drie of vier dagen eigenlijk. Want Vilnius is enerzijds een echte metropool met een omvang van ruim 530.000 bewoners, maar anderzijds heeft het een gezellig compact centrum. Dynamiek en cultuur gaan hier hand in hand. Bezienswaardigheden, wijken met elk hun eigen verhaal, geplaveide straten met boetiekjes, gezellige restaurants en bars, boutiquehotels en hippe nachtclubs: je vindt het er allemaal.

Combineer je dat met Trakai, dan begeef je je in een heel andere wereld. Een prachtig kasteel, gelegen tussen eindeloos veel meren in een karakteristiek dorpje met houten huizen: lekker relaxen na de indrukken van Vilnius!

Kies je voor het karakteristieke Kaunas, dan kies je voor de stad met vooral veel historie en kunst. Niet voor niets werd Kaunas in 2015 uitgeroepen tot UNESCO 'design city'.

Combineer het met Kernave - eerste hoofdstad van het heidense Litouwen en UNESCO-werelderfgoed - en je doet twee UNESCO-steden in een weekend!

Proef Litouwen

Lekker eten en drinken, dat is geen onbelangrijk onderdeel van een citytrip. En dat kan zeker in Litouwen! De Litouwse keuken op zijn best is eenvoudig, natuurlijk en smakelijk. Van traditioneel bereid boven een open vuur tot trendy restaurants met hippe gerechten. In 2017 zijn Litouwse restaurants er zelfs in geslaagd om op de lijst van de White Guide restaurantgids te komen. Dus maak je geen zorgen over een goede plek om een lekkere maaltijd te nuttigen!

Mooi aan de Litouwse keuken is dat die de verscheidenheid aan natuur goed weerspiegelt.

Mooi aan de Litouwse keuken is dat die de verscheidenheid aan natuur goed weerspiegelt. Zo zijn er prachtige visgerechten, maar ook wild, paddenstoelen en - niet te vergeten - aardappels: er zijn in Litouwen ruim 70 verschillende recepten om aardappels te bereiden. Zeker ook proberen: Cepelinai: een aardappelgerecht dat je naar keuze kunt laten vullen met vlees, groenten, paddenstoelen...

De gerechten in Litouwen volgen ook de seizoenen: rijkgevulde stoofschotels in de winter, lichte koude soepen in de zomer: Litouwers hechten eraan om zich qua maaltijden aan de natuur aan te passen. Litouwers geloven dat de taal van de keuken universeel is en dus bieden ze prachtige gastronomische ervaringen, waaronder een broodroute: van het maken van het deeg tot het plaatsen van het brood op een koolblad in een oven. Maar er zijn nog meer gastronomische routes. Naast lekker eten, verdient het Litouwse bier ook speciale aandacht: er zijn ruim 200 soorten van - proeven maar!

KERNAVE

Allemaal UNESCOEen citytrip naar Vilnius en Trakai... dan heb je echt een bijzondere reis. Een ontdekkingstocht in drie of vier dagen eigenlijk. Want Vilnius is enerzijds een echte metropool met een omvang van ruim 530.000 bewoners, maar anderzijds heeft het een gezellig compact centrum. Dynamiek en cultuur gaan hier hand in hand. Bezienswaardigheden, wijken met elk hun eigen verhaal, geplaveide straten met boetiekjes, gezellige restaurants en bars, boutiquehotels en hippe nachtclubs: je vindt het er allemaal. Combineer je dat met Trakai, dan begeef je je in een heel andere wereld. Een prachtig kasteel, gelegen tussen eindeloos veel meren in een karakteristiek dorpje met houten huizen: lekker relaxen na de indrukken van Vilnius! Kies je voor het karakteristieke Kaunas, dan kies je voor de stad met vooral veel historie en kunst. Niet voor niets werd Kaunas in 2015 uitgeroepen tot UNESCO 'design city'. Combineer het met Kernave - eerste hoofdstad van het heidense Litouwen en UNESCO-werelderfgoed - en je doet twee UNESCO-steden in een weekend! Proef LitouwenLekker eten en drinken, dat is geen onbelangrijk onderdeel van een citytrip. En dat kan zeker in Litouwen! De Litouwse keuken op zijn best is eenvoudig, natuurlijk en smakelijk. Van traditioneel bereid boven een open vuur tot trendy restaurants met hippe gerechten. In 2017 zijn Litouwse restaurants er zelfs in geslaagd om op de lijst van de White Guide restaurantgids te komen. Dus maak je geen zorgen over een goede plek om een lekkere maaltijd te nuttigen! Mooi aan de Litouwse keuken is dat die de verscheidenheid aan natuur goed weerspiegelt. Zo zijn er prachtige visgerechten, maar ook wild, paddenstoelen en - niet te vergeten - aardappels: er zijn in Litouwen ruim 70 verschillende recepten om aardappels te bereiden. Zeker ook proberen: Cepelinai: een aardappelgerecht dat je naar keuze kunt laten vullen met vlees, groenten, paddenstoelen... De gerechten in Litouwen volgen ook de seizoenen: rijkgevulde stoofschotels in de winter, lichte koude soepen in de zomer: Litouwers hechten eraan om zich qua maaltijden aan de natuur aan te passen. Litouwers geloven dat de taal van de keuken universeel is en dus bieden ze prachtige gastronomische ervaringen, waaronder een broodroute: van het maken van het deeg tot het plaatsen van het brood op een koolblad in een oven. Maar er zijn nog meer gastronomische routes. Naast lekker eten, verdient het Litouwse bier ook speciale aandacht: er zijn ruim 200 soorten van - proeven maar!