Twee nieuwe wandelnetwerken geopend in Oost-Vlaanderen

Net als de fietsnetwerken, die al sinds 2006 de volledige provincie doorkruisen, werken wandelnetwerken volgens het systeem van genummerde knooppunten. Met de kaart bij de hand kunnen wandelaars onbeperkt hun eigen trajecten uitstippelen en telkens zelf de afstand, startplaats en aankomstplaats bepalen.

Het nieuwe wandelnetwerk Kalkense Meersen-Donkmeer is goed voor 100 km zorgvuldig uitgekozen wandelpaden in de buurt van het Donkmeer (ook bekend als ‘Overmere Donk’) en de ongekend mooie omgeving wat verderop, langs de Schelde tussen Berlare en Dendermonde. Ruimte, water, groen en rust zijn hier de belangrijkste troeven, naast natuurlijk dé culinaire specialiteit van Scheldeland: een lekker bord paling.

Langs het eveneens nieuwe wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen (236 km) ontdekken stappers de drie grote bosgebieden van het Meetjesland, de plattelandsregio tussen Gent, Brugge en Terneuzen: het Landschapspark Drongengoed in het westen, het Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo en de Lembeekse Bossen in het oosten.

Bij elk wandelnetwerk hoort een stevige kaart op scheurvrij en waterbestendig papier. Op de kaartzijde staan alle paden en genummerde knooppunten aangeduid, de achterzijde geeft praktische info en achtergrond bij de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg.

Gratis inspiratiegidsen

Samen met de wandelkaarten lanceert Toerisme Oost-Vlaanderen twee gratis inspiratiegidsen in pocketformaat, vol tips en weetjes en telkens drie uitgestippelde suggestieroutes. Wandelaars die even zonder inspiratie zitten of toch liever eerst een kant-en-klare tocht willen proberen, kunnen daarmee meteen op stap.

Bij elke wandelroute staan een handvol zie- en doe-tips, plus enkele cafés of restaurants waar het onderweg prettig uitblazen is.

De wandelnetwerkkaarten Kalkense Meersen – Donkmeer en Meetjeslandse Bossen + gratis inspiratiegidsen kosten 6 euro en zijn te koop via de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content